Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hurá do apokalypsy! Za volantem tohohle monstra to bude hračka

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Další kreace z dílny firmy Apocalypse Manufacturing s výkonem 850 koní vás proveze koncem světa do světlejších zítřků.

Apocalypse Manufacturing z floridského Fort Lauderdale se proslavila například zběsilou variací na klasický americký pick-up v podobě šestikolového Juggernautu 6x6. Základem se tehdy stal RAM 1500 ve sportovní verzi TRX, jež konkuruje Fordu F-150 Raptor. Té pod velkou kapotou pracuje kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec Hellcat o objemu 6,2 litru, kterému na Floridě zvýšili výkon ze 702 na 850 koní. A právě tímhle výtvorem se inspirovala další novinka z Apocalypse Manufacturing.

Super Truck opět stojí na bázi Ramu 1500 TRX, na rozdíl od juggernautu má ovšem pouze dvě nápravy. Body kit je ovšem podobně šílený. Ostatně podle Josepha Ghattase, majitele, inženýra a hlavního designéra společnosti u super trucku chtěli dosáhnout kombinace středového stylu až s barbarským vzezřením, kterému napomáhá černá karoserie s epoxidovým lakem.

K pohonu slouží tentýž agregát s 850 koňskými silami jako v případě juggernautu. Téměř 211 centimetrů vysoký, 249 cm široký a 6,1 metru dlouhý pick-up má samozřejmě stálý pohon všech kol a šest přednastavených jízdních režimů (Sport, Drag Race, Baja, Rock a Mud), přičemž majitelé si mohou odpružení a další atributy nastavil i dle individuálních požadavků. A svou volbu si i uložit. V terénu super trucku vedle výrazně vyšší světlosti pomáhají zadní náprava Dana 60 a uzávěrky diferenciálů, stejně jako upravená karoserie umožňující mnohem větší nájezdové úhly.

Video se připravuje ...

Drsný zevnějšek doplňuje luxusní kabina s vyhřívanými a odvětrávanými sedadly a loketní opěrkou. Nechybí ani audiosystém Harman Kardon, panoramatický parkovací systém (ten se v tomhle autě bude obzvlášť hodit) a další vychytávky. O snadnější nástup se navíc postarají výsuvné boční nášlapy.

Super Truck od Apocalypse Manufacturing svým nekompromisním charakterem určitě zaujme i v komunitě vyznavačů survivalismu, tedy tzv. prepperů, kteří se aktivně a systematicky připravují na stav nouze či mimořádné události zahrnující možný rozklad dosavadního sociálního a politického pořádku, ale i živelné pohromy. Ostatně kovidové uzávěry a zákazy cestování jim v mnohém daly za pravdu.

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme