Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hvězda série Rychle a Zběsile Paul Walker proháněl Lexus LFA

Michal Fokt
Diskuze (10)
Americký herec Paul Walker byl pozván Toyotou na okruh Willow Springs, aby tam najezdil pár mil s Lexusem LFA. Jak to akčnímu hrdinovi šlo?

Lexus LFA už je dnes de facto minulostí, ale je jisté, že Toyota bude první vlastní supersport ještě dlouho různými způsoby propagovat. V USA teď proběhla akce, jejíž cílem bylo ukázat spolehlivost Lexusu LFA - dva tyto vozy najezdily na okruzích s různými řidiči v ostrém tempu 30.000 mil, tedy téměř 48.300 km a jedním z přizvaných, jenž právě tu třicítku završil, byl herec Paul Walker.

Kdo z petroheadů by jej neznal - Brian O'Conner se zálibou v japonských sportovních autech je po Dominicovi Torretovi, představovaného Vinem Dieselem, jenž si zakládá na amerických musclecars, druhou největší hvězdou série Fast & Furious, přičemž tento film je doslova našlapaný akčními scénami, v nichž má divák pocit, že největší problém je udržet auto v přímém směru. Jak ovšem obstojí Walker za volantem bez pomoci filmových triků a kaskadérů?

Jízda po okruhu Willow Springs za vodícím LFA, řízeným profesionálním řidičem Lexusu, se pochopitelně obešla bez desítky metrů dlouhých skoků a divokých driftů, nicméně lidé od japonské značky Paula pochválili a potvrdili tím, že není jen herec, ale také nadšený a dobrý řidič, který ví, co je to závodní stopa.

Na dalšího Steva McQueena ani Paula Newmana to sice asi nevypadá, ale divák hned bude mít lepší pocit, že ho tvůrci filmu úplně netahají za fusekli. A Lexus LFA? O něm jsme nepochybovali ani předtím... :-)

Michal Fokt
Diskuze (10)
26. 12. 2018 18:51
I am Paul Walker
Mrknete na dokument o Paulovi. Byl to fajn kluk
2. 6. 2013 10:59
Re: LFA
Se všema si jezdil, že soudíš co je lepší?
Avatar - flyboyeda
2. 6. 2013 10:16
Re: LFA
FF není Ferrari a LFA je moc předražené poslední GTR je lepší a levnější jak LFA
Avatar - skejpa
2. 6. 2013 08:57
Re: LFA
Presne. Film je film a netreba to tahat do realneho zivota. Skyline R34 je taky skvele auto a FF tomu jen pridalo :-)
Avatar - rimow11
2. 6. 2013 06:30
LFA
* :yes: :yes: :yes: