Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai chystá překvapení z Nürburgringu, objeví se Kona N i Elantra N

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka se zatím pochlubila jen krátkou a poměrně neurčitou upoutávkou, přesto už víme, na jaké modely se můžeme těšit. 

Na YouTube kanálu AboutHyundai se dnes objevilo 16 sekund dlouhé video, které má sloužit jako upoutávka k odhalení… nevíme čeho. Video totiž obsahuje pouze nákres Nürburgringu a plánované datum premiéry, tedy 14. července 2021. Těsně před koncem však video nabídne ještě dvě nápovědy.

V momentě, kdy se nad dvojicí ostrých zatáček začne vznášet písmenko N, tedy symbol ostrých modelů Hyundai, se v jeho grafice objeví krátké prostřihy videí s dvojicí modelů Hyundai. Samotný záběr v čase okolo 0:12 je sice poměrně krátký, pokud si ale video zpomalíte, uvidíte kousky modelů Kona N a Elantra N.

Sportovní crossover Kona N přitom automobilka odhalila již v dubnu tohoto roku, na Elantru N ale zatím stále čekáme. S lákáním na její premiéru přitom automobilka začala již v listopadu minulého roku a poslední trailer vydala minulý týden.

S posledním upoutávkou na Elantru N se navíc objevila zpráva, že oficiální premiéra proběhne během následujících dnů. Je tedy celkem pravděpodobné, že se 14. července dočkáme premiéry právě nové Elantry N, která se na vybraných trzích pokusí prosadit mezi sportovně laděnými sedany.

Video se připravuje ...

Zdůraznění slavného okruhu v novém videu však vzbuzuje očekávání, že se Hyundai chystá oznámit něco většího. A jako první se samozřejmě nabízí nový rekordní čas, který by modely Kona N a Elantra N mohly stanovit například jako nejrychlejší crossover a sedan s pohonem předních kol. Je však otázkou, zda by na to jejich výkon stačil.

Podobný úspěch by každopádně pomohl výrazně pozvednout renomé divize Hyundai N, která by se tak opět přiblížila svému cíli stát se mainstreamovým ekvivalentem prestižních divizí jako je například BMW M, Mercedes AMG nebo Audi Sport.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme