Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai dostal pokutu přes 17 milionů dolarů za neprovedený recall Genesisu

Michal Fokt
Diskuze (39)
Korejci se dali ve velkém na sponzoring státních institucí. Nejnověji si Hyundai v USA vykoledoval pokutu téměř 350 milionů korun za otálení při svolávací akci.

Před nedávnem čelil Hyundai skandálu kvůli nepravdivým údajům normované spotřeby paliva a to nejen v USA, ale i v Koreji. To Hyundai stálo nejen miliardy korun na kompenzacích oklamaným zákazníkům, ale i desítky milionů na pokutách. A nyní přibudou další.

Prémiový sedan Genesis modelových let 2009 až 2012 má totiž v USA problémy s "nekompatibilní brzdovou kapalinou, která může snížit brzdný účinek" a agentura NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) proto nařídila svolávací akci. Týká se celkem 43.500 vozů, tedy na americké poměry minimálního množství aut, jenže Hyundai se na její vyhlášení vykašlal, takže si vysloužil od NHTSA navíc ještě pokutu 17,35 milionu dolarů.

Namísto klasické svolávací akce dostali dealeři pouze technický bulletin, informující o nutnosti výměny kapaliny při příští návštěvě vozu v servisu, majitelé samotní však o problému nebyli vůbec informováni. NHTSA tvrdí, že automobilka Hyundai o problému věděla již od roku 2012, ale svolávací akce, která by problém plošně vyřešila, nebyla dosud vyhlášena. Naštěstí pro značku prý problematická brzdovka nezpůsobila žádné zranění ani smrt.

Michal Fokt
Diskuze (39)
13. 8. 2014 14:38
Re: Hej, mr. Vošický...
jasne to ma ako prve napadlo....v com bol problem v tej kvapaline ked nastastie nikoho nezabilo..myslim ze to je trochu dost silne tvrdenie..urcite by tam nedali nejaku blbost a aj keby tam dali kvapalinu technologicku staru 10 rokov urcite by to pre boha nikoho nezabilo asi je too skor mozno podobne ako comal mercedes ci kto stm eko chladivom..proste len norma..rad by som si precital detaijly ked autor tvrdi neviem podla coho ze nastastie to nikoho nezabilo ci nezranilo takze musi vediet viac

ale preco nam to nechce napisat???
Avatar - vabis
12. 8. 2014 22:33
problém - zase, a zase , a ...
Kde je Hov.na.j , tam je problém , to říkám pořád >:D Nikdo vám nedá tolik, co zdrátovaný hjoné slíbní >:D Nahoře huj, dole fuj, když auto se 130tkm je tak príma >:D >:D >:D
12. 8. 2014 21:29
Re: Hej, mr. Vošický...
Nejvíce se zde hýká u článku o Hyundai,který obsahuje prý.Prý ... .
Proč zde není uvedeno,jaká brzdová kapalina byla použita?Proč přesně nevyhovuje?
Výměna při servisní prohlídce je také běžná,jestli se nepletu.Minimálně u koncernu to tak probíhá,bez svolávaček.A je to v PRÝ v pořádku.
Avatar - dal
12. 8. 2014 15:53
Re: Hej, mr. Vošický...
Holt, někomu to musíš říct polopaticky.
Avatar - bigsoul
12. 8. 2014 15:27
Re: mali tych 40 tisic
Takto rieši problémi Hnojdééé.... Klamať a okrádať!