Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai připravuje konkurenta pro Prius

Michal Fokt
Diskuze (11)
Korejská automobilka chystá specifický hybridní model, jenž se má stát přímou konkurencí Toyoty Prius.

Poté, co se díky Toyotě staly hybridy už vcelku běžnou součástí našich silnic se zdálo, že vozy, které by na první pohled demonstrovaly svou hybridní technickou výjimečnost, už nejsou potřeba. Hyundai si to ale nemyslí a připravuje auto, u něhož byste hned měli poznat, že se jedná o hybrid.

Při testování v USA byly tyto vozy vyfoceny coby muly v karoserii modelu i30 s mírně prodlouženou zádí, evidentně tedy půjde o vůz na bázi modelu nižší střední třídy s přesahem do spodního okraje střední třídy (prostě Prius) a to pochopitelně ve společnosti japonského hybridního prodejního šlágru.

O designu lze zatím spekulovat, ilustrační fotografuje ukazují studii Blue-Will z roku 2009, což může, ale pochopitelně také nemusí naznačovat, jakým směrem se bude vzhled vozu ubírat. Od té doby Hyundai svůj přístup k designu trošku přehodnotil, což se ale pochopitelně nemusí týkat specifického hybridního auta, u něhož by měla být určitá výjimečnost povinností, jinak je takový vůz zbytečný.

Co se techniky týče, tam asi není třeba experimentovat a tak lze očekávat podobné technické i výkonové parametry jako u Toyoty, v ideálním případě pak o něco lepší, což asi nebude úplně snadné. Hybridní Hyundai by mohl debutovat už příští rok, nejpozději pak v roce 2016.

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - TeeJay
22. 8. 2014 10:58
Re: Správný krok
Ale děcka, nehádejte se. Jediný, kdo dneska vyrábí vodíková auta, je Honda [odkaz] ;-)
Avatar - white label
21. 8. 2014 18:32
Re: No já si myslím...
To je originální "hypermegavlnobití"... ;-)
Avatar - white label
21. 8. 2014 18:30
Re: Jdu blejt, velebnosti...
To nemusíš hlásit, tu nejsi doma na faře. ;-)
21. 8. 2014 18:25
No já si myslím...
... že by se napřed měli naučit dělat pořádně normální auta. Jejich kvalita je "pověstná", motory "neuvěřitelné" a design "nadčasový". Mimochodem, když už jsme u designu, i když je to věc subjektivní, tohle snad nemůžou myslet vážně. Vypadá to jako ryba po proplutí turbínou v hydroelektrárně....
Avatar - 3_diamanty
21. 8. 2014 15:52
Re: Správný krok
na vodik uz jazdi aj hyundai ;-) [odkaz]