Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Tucson 2014: Americká ix35 se dočkala faceliftu (+video)

David Bureš
Diskuze (8)
Modernizované SUV jihokorejské značky se dočkalo lehkých úprav vzhledu a nových motorů.

V Evropě známé Hyundai iX35 se na ostatních kontinentech také prodává, avšak s jiným označením – v USA si ponechal jméno Tucson jako předchůdce, na domácím korejském trhu je nabízen jako Tucson ix. Všechny verze se letos dočkaly modernizace.

Jako první byl odhalen facelift ix35, který debutoval na jaře v Ženevě. V květnu následoval vylepšený Tucson ix a až nyní se modernizovaného Tucsonu dočkali i v Severní Americe.

Modernizace vzhledu se omezuje jen na vyhlazení vrásek. Vpředu jsou nové hlavní světlomety se zakomponovanými diodami pro denní svícení. Diodová světla se objevují i na zádi. Zbývající úpravy čítají pouze nová kola a aerodynamičtější anténu ve tvaru žraločí ploutve u vybraných verzí.

Také v kabině najdeme minimální změny. V nabídce jsou nové barevné kombinace, pasažéři na zadních sedadlech se mohou snáze ochladit díky novým výdechům klimatizace. Nová jsou rovněž zadní sedadla sklopná ve dvou stupních v poměru 60:40.

Na americkém trhu jsou pro vylepšený Tucson v nabídce dva motory s přímým vstřikováním. Základem je upravený benzinový čtyřválec 2.0 GDI o výkonu 122 kW a točivém momentu 204 N.m. Nad ním stojí 2.4 GDI posílený na 136 kW a 240 N.m.

Obě jednotky nadále spolupracují se šestistupňovým automatem. Základní dvoulitr je možné nově objednat s pohonem všech kol, dosud byl k dispozici pouze s poháněnou přední nápravou. Pro 2.4 GDI jsou dostupné obě varianty pohonu.

David Bureš
Diskuze (8)
5. 10. 2013 13:27
Re: pozeram ze nieco mi na tej maske nesedi
Ano, design prodává, proto se divím, kdo si takový humus může koupit.
5. 10. 2013 13:26
Re: pozeram ze nieco mi na tej maske nesedi
Současná ne.
Avatar - 3_diamanty
4. 10. 2013 15:41
Re: pozeram ze nieco mi na tej maske nesedi
ale co je na nom take hnusne?

pred rokom si ho v europe kupilo 94 000 zakaznikov... tento rok to bude vyse 100 000... v com ty vidis problem? Yeti o takychto cislach dodnes len sniva

mne sa pozdava... sice sportage je krajsi ale ani ix35 nevyzera zle... nevidim ziadny problem.. dizajn sa paci a auto je uspesne a dokonca nieeln v eu ale aj v usa a inde vo svete... zeby si ho kupovali len slepi ? to hadam nie...

a poznas stare zname fakty: dizajn predava... keby to bolo skarede tak by sa nepredavalo tak dobre... lebo ano ano ... dizajn dnes predava :yes:
4. 10. 2013 15:36
Re: pozeram ze nieco mi na tej maske nesedi
A stejně je to furt tak hnusné auto, až se mi z něj chce zvracet.
Jak si někdo může koupit něco tak odporného? :-O
Blé :no:
Avatar - 3_diamanty
4. 10. 2013 15:14
pozeram ze nieco mi na tej maske nesedi
a az teraz som si vsimol ze oproti europskej verzii ma americky tuscon lem masky po obvode potiahnuty takym tym tenkym chromovanym ramcekom... celkom pekne to vyzera uznavam, aj plasty zboku vo dverach ostali... inak skutocne na nerozoznanie od europskej verzie ... cakal by som vacsie odlisenie voci europe ale zrejme tento "globalny" dizajn pasuje aj amikom aj nam... bez velkych rozdielov... som zvedavy co spravia so sportagom v eu.. kedze v amerike sa uz faceliftovana verzia rozbehla a u nas nic.... len sa bojim aby sportage nesprzdili ako yetiho a nespravili nejake nemile prekvapenie po facelifte... napr zmenia masku alebo svetla a bude po parade...

k tym motorom len tolko.. amerika je amerika... tam je to ok.....