Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IAA živě: Podívejte se na galerii historických klenotů, které můžete ve Frankfurtu vidět

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Autosalon ve Frankfurtu je hlavně o automobilových novinkách, najdete tu ale i halu věnovanou starším vozům. A rozhodně stojí za návštěvu.

Když jsme se procházeli po frankfurtském výstavišti v nultý den, bylo to jedno z mála míst, kam jsme mohli nahlédnout. Na letošní autoshow nenajdete jen horké automobilové novinky, ale i historické klenoty, veterány a youngtimery. Nejsou však na stáncích automobilek, věnována jim je samostatná hala.

A na své si přijde opravdu široké spektrum návštěvníků. Součástí unikátní výstavy je totiž plejáda starých mercedesů, volkswagení „téčka“, závodní speciály z nejrůznějších dekád a nechybí ani monopost formule 1 Benetton, za jehož volant usedal sedminásobný šampion Michael Schumacher. Jen se podívejte do přiložené fotogalerie.

Nejde přitom jen o „nedotknutelné“ vozy. Některé z nich jsou totiž přímo na výstavišti na prodej. Počítejte ale s tím, že s požadovaných cen, které můžete zahlédnout na předních oknech, se vám protočí panenky. A nezapomeňte, že nejsou v českých korunách, ale eurech!

Dny pro tisk a odbornou veřejnost skončily ve Frankfurtu včera, dnes už se brány výstaviště otevírají široké veřejnosti. Letošní ročník sice není co do novinek tak plodný, přesto se určitě vyplatí ho navštívit. Už kvůli tomu, že ze všech velkých evropských výstav je neblíže. Frankfurt zvládnete autem po dálnici z Prahy v pohodovém tempu za méně než šest hodin.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme