Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IAA živě ve velké fotogalerii z prvního dne. Nejen ve znamení elektřiny

David Bureš
Diskuze (16)

Nosným motivem frankfurtského autosalonu 2019 je elektrifikace. Na letošním IAA je ale stále vidět i množství novinek s konvenčním pohonem.

První novinářský den Autosalonu Frankfurt 2019 je za námi, a tak je ideální čas ho jako již tradičně zrekapitulovat velkou fotogalerií novinek, které jsou na výstavě k vidění. Velká část z nich má elektrický a hybridní pohon.

Jestliže už několik let říkáme, že elektrická éra se blíží, letos ve Frankfurtu nad Mohanem je patrné, že už skutečně nastává. Konkrétně Volkswagen na svém stánku vsadil na napjatě očekávaný elektromobil ID.3, který chce být podobnou revolucí jako kdysi VW Type 1, alias Brouk. Jestliže ten demokratizoval auto jako takové, ID.3 chce demokratizovat elektromobilitu, stát se dostupným elektrovozem.

Éru elektrifikace ale zdůrazňují také další značky koncernu Volkswagen, a to včetně Škody. Ta na frankfurtském autosalonu 2019 představuje jak plug-in hybrid (Superb iV), tak elektromobil (Citigoe iV). Podobně je tomu tak na stánku Audi, kde se představuje celá záplava mildhybridů, stejně jako elektrický koncept AI:TRAIL. Lamborghini má svůj hybrid Sián, Seat zase plug-in hybridní Tarraco.

Nejde ale jen o členy německého koncernu. Ford ve Frankfurtu také zahajuje elektrifikovanou éru, a tak na frankfurtském výstavišti představuje hybridy různé úrovně, Pumu, Kugu nebo Explorer. Honda konečně ukázala retro elektromobil e a podobnou cestou šel i Hyundai, se svým retro konceptem 45.

Stále tu jsou ale i vozy s konvenčním pohonem. Když už jsme u toho Hyundai, zmiňme jeho velkou novinku, i10, která chce oživit zájem o minivozy, nebo i30 N v nové vrcholné verzi Project C. Hned několik konvenčních novinek najdeme na stánku BMW, ať už řadu 1, X6 nebo M8. Pohon 4 Concept, vize nové řady 4, však výrobce neprozradil.

Konvenční pohon nabízí také možná největší hvězda letošního IAA, napjatě očekávaný Land Rover Defender, který však bude rovněž dostupný jako plug-in hybrid a mildhybrid.

V úterý frankfurtský autosalon pokračuje druhým novinářským dnem, během kterého pro vás chystáme další materiály, ať už zprávy o představených vozech, první dojmy přímo z místa nebo videa z výstaviště.

David Bureš
Diskuze (16)

Doporučujeme

11. 9. 2019 21:50
Re: BMW 4 concept
uz minuly rok na autosalone 7 ledviny jak pekac, a teraz toto... :-[]
to je PARODIA 8-s 8-s 8-s 8-s
11. 9. 2019 21:50
Design 69s
Je to ako Pontiac Firebird zo 69-teho, ale ten mal aspon styl.
Avatar - WinDiesel
11. 9. 2019 16:41
Re: ledvinový syndrom
Ledvinky, pardon ledviny ale jsou nejvýraznější designový prvek na BMW, takže NA TOM HODNĚ ZÁLEŽÍ.
11. 9. 2019 13:42
Tady je naznačená cesta
https://www.drive.com.au/…r-20110523-1f0gk

Velké ledvinky ano, ale nesmí být ohavné.
Avatar - CountachSV
11. 9. 2019 11:24
link
https://www.youtube.com/watch?…

a zřejmě by u grillu mohlo skutečně jít o reminiscenci na rok 1930 jak tvrdí Autocar

https://youtu.be/SlnhZKrmBeg?t=91

https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg

... tak přestaňte být takoví poserové :-!