Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IAA živě: Retro i elektro. Jakými vozy se můžete svézt na autosalonu ve Frankfurtu?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Pohybovat se po rozlehlém frankfurtském výstavišti, to není jen tak. Na obrovské ploše s technikou na zádech oceníte nějaký ten shuttle. A jejich nabídka je tu letos poměrně pestrá.

Na frankfurtském autosalonu nachodíme ze všech evropských výstavišť suverénně nejvíce. Jen já jsem za celý včerejšek podle aplikace v telefonu nachodil téměř 16 kilometrů. Protože mám pouze jednu malou tašku s lehkým notebookem, není to až takový problém. Fotograf Vítek či kameraman Martin s sebou ale mají podstatně těžší techniku, takže přijde vhod shuttle jezdící mezi jednotlivými halami.

A protože jsme na autosalonu, který se nese v duchu elektrifikace a alternativních pohonů, promítlo se to samozřejmě i do flotily těchto aut. Jednoznačně nejvíce tu napočítáte Mercedesů EQC, které doplňují elektrické SUV Audi e-tron. Právě elektřina hraje prim, což podtrhují Hyundai Ioniq a novinka v podobě elektrického miníka Mini Cooper SE. Sem tam se ještě mihne nějaké auto na vodík, shuttle se spalovacím motorem snad dostanete jen od Škodovky, která po výstavišti jezdí modernizovanými Superby.

Suverénně nejexotičtější možností přepravy je ale staré „téčko“ Volkswagenu v barvách hippies, za kterým se otáčí davy. Nejenže je taková jízda přes výstaviště zážitkem, ale ještě se ze všech dostupných vozů vejde dovnitř nejvíce cestujících.

Na frankfurtském autosalonu samozřejmě nechybí ani mikromobilita, která se ze stánků přemístila do ulic. Potkat tak můžete desítky elektrických koloběžek, kol či segwayů. Možností tedy rozhodně nemáme málo, o čemž se můžete přesvědčit v naší přiložené galerii.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme