Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indická Jawa má další retro novinku. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (19)

Značce Jawa se na indickém trhu daří. I proto tamní nabídku čerstvě rozšířil model 42.

Jestli znáte skladbu motorek indické Jawy (značku tam obsluhuje koncern Mahindra Group, respektive její dceřiná společnost Classic Legends), pak si možná říkáte, že model 42 není novinkou, že se vyrábí od roku 2018.

Máte částečně pravdu. Firma nyní rozlišuje dva motocykly s číslem 42 v názvu: starší se jmenuje "slovně" Forty Two (tedy anglicky čtyřicet dva), novinka dostala jednodušší číselné označení 42. A někdy se o ní píše také jako o modelu 42 verze 2.1.

Tento přírůstek totiž představuje jakousi omlazenou variantu typu Forty Two, která se liší spíš v detailech. Má například zesílený rám, černá hliníková kola, bezdušové pneumatiky, "sportovněji" nastavený podvozek, přepracované sedadlo nebo upravený výfukový systém, který by měl poskytnout zajímavější zvuk.

Estetické novinky zahrnují především černé lakování nekapotovaných dílů, ochrannou mřížku na předním světle, malé plexisklo nad ním nebo specifické barevné kombinace. K mání jsou tři odstíny: červená Orion, bílá Sirius a černá AllStar. Barvu doplňují kontrastní pruhy.

Výrobce také tvrdí, že upravil motor, kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec o objemu 293 kubických centimetrů podle internetových stránek indické Jawy dává výkon 27,33 koní a 27,02 N.m točivého momentu.

Cena startuje na v přepočtu asi 55.200 Kč.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (19)

Doporučujeme

8. 3. 2021 07:06
Re: Hamižné české zastoupení, které zazdilo jak vlastní výro
I v Indii přecházejí na nové emisní normy BS6, které by měly být v podstatě identické jako Euro5. Nová "42" je už právě stavěná na nové normy, takže by (případná) homologace měla být mnohem jednodušší. Ale o dovozech se zatím moc neuvažuje, Indové nestačí dodávat na tuzemský trh a navíc zatím trošku bojují s kvalitou.
8. 3. 2021 06:59
Re: Hamižné české zastoupení, které zazdilo jak vlastní výro
V Týnci na těch pár prodaných "indických" Jawách asi opravdu moc nevydělají. Noví vlastníci ale nejsou úplně šťastní, dovezli sice motorky, ale kdyby sis chtěl koupit nějaké doplňky typu brašen, které mají v Indii v katalogu, máš u nás smůlu. A smůlu máš i s náhradními díly jako třebas svíčka...
Avatar - Barrichello
7. 3. 2021 23:26
Re: Indická Jawa
česká jawa prodává poměrnně slušně i ve finsku, pobaltí, rusku a dalších zemích. Právě tyhle indy a čínnany a v rusku na kubě a latisnké americe ještě staré dvoutaktní 350
Avatar - Barrichello
7. 3. 2021 23:24
Re: Hamižné české zastoupení, které zazdilo jak vlastní výro
Homologace nic, clo nnic, dovoz nic, úprava na debilní eu nnormy nic......

V USA taky stojí mustang 700 a tady 1,2, čím pak to asi je :-) :-) :-) :-)
7. 3. 2021 12:48
Hamižné české zastoupení, které zazdilo jak vlastní výrobu,
Škoda, že české zastoupení poté, co zazdilo vlastní firmu, rozhodlo se zazdít i prodej těchto krásek. Mimochodem, těch 55 tisíc, ze kterých někteří vypočítávají, kolik si na tom v Týnci nahrabají, je omyl. To je totiž koncová prodejní cena v Indii. Distributor je bude dostávat za polovic.