Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indický BharatBenz oslavuje významný milníkve své historii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Indická značka BharatBenz, patřící pod křídla společnosti Daimler Trucks, dodala na indický trh za méně než pět let rovných 50.000 užitkových vozidel.

Značka BharatBenz byla představena začátkem roku 2011. V roce následujícím byla odhalena první vozidla této značky a otevřen výrobní závod, který v roce 2015 doplnil nový výrobní podnik v Čennaj, v jihovýchodní části Indie.

Nyní BharatBenz oslavuje významným milník ve své historii v podobě 50.000 užitkových vozidel dodaných na indický trh za méně než pět let. Vedle toho pak bylo vyvezeno více než 30.000 vozidel na více než 30 dalších trhů. Podle oficiálních materiálů mateřské společnosti Daimler Trucks nebylo dosud nikdy dosaženo podobné výsledku jinou značkou na indickém trhu.

Značka BharatBenz byla vytvořena přímo pro indický trh a nedávno dokončilo kompletní aktualizaci své nabídky a uvedla vozidla pro provoz v náročných podmínkách. Dalším důležitým krokem pak má být uvedení nového devítitunového podvozku na trhy v regionu Blízký východ ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Daimler Trucks hodnotí založení značky BharatBenz jako úspěšný krok, který pomohl tomuto koncernu upevnit jeho pozice na indickém trhu. Ten až do roku 2014 nepatřil ani mezi prvních deset nejvýznamnějších trhů německého koncernu, ale v loňském s 13.100 prodanými vozidly byl již na páté pozici.

Vedle výrazného upevnění pozice na zdejším trhu za pomoci značky BharatBenz se pak Indie stala pro Daimler Trucks i důležitým exportním uzlem do dalších více než 30 zemí. Jen za rok 2016 se s více než 4000 užitkových vozidel zvýšil vývoz koncernu z Indie dvojnásobně.

Vedle vozidel značky BharatBenz jsou v Indii totiž na stejných linkách pro export vyráběny i automobily značek Fuso a Mercedes-Benz. Tyto vozy pak míří na dalších trhy v Asii, Africe a Latinské Americe. Během letošního roku se má export zvýšit až na 40 trhů na třech kontinentech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)