Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti zvažuje klasický sporťák s motorem uprostřed

David Bureš
Diskuze (0)
Vedle sporťáku chce Infiniti také rozšířit nabídku sportovní řady IPL (Infiniti Performance Line).

Japonská prémiová automobilka Infiniti na březnovém ženevském autosalonu představila koncept plug-in hybridu Emerg-E. Nyní Infiniti zvažuje, zda tento sporťák s motorem uprostřed nebude sériově vyrábět. Serveru Automotive News to sdělil viceprezident amerického zastoupení Infiniti, Ben Poore.

Zatím není jasné, kdy se tento sportovní model na trhu objeví, a zda bude tradičním sporťákem, nebo zda bude tak jako studie Emerg-E elektromobilem s prodlouženým dojezdem.

Jisté však je, že Infiniti plánuje rozšířit svoji sportovní řadu IPL (Infiniti Performance Line). Vozy s tímto označením se světu poprvé ukázaly v roce 2010. Infiniti s označením IPL mají konkurovat Mercedesům od AMG a BMW z dílny divize M.

Viceprezident amerického Infiniti o sportovní řadě říká, že IPL je odrazovým můstkem, který má vést k založení sub-značky. Podle jeho slov IPL není AMG a ani jím být nemá.

Označení IPL se zatím objevuje pouze v nabídce pro G kupé a G Cabrio, další modely však mají následovat.

Infiniti začne letos na jaře ve Spojených státech prodávat sedmimístný crossover JX. Ten se v nabídce značky usadí nad současný crossover FX, zacíleno má především na Mercedes-Benz GL, popřípadě Audi Q7. Automobilka očekává, že JX bude velkým prodejním hitem.

Dalším rozšířením nabídky má být elektrický sedan, který se začne prodávat v roce 2014. Již na nadcházejícím autosalonu v New Yorku však automobilka odhalí jeho podobu.

David Bureš
Diskuze (0)