Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jachta na kolech? Dembell je luxusní obytňák, který nabízí i garáž pro sportovní auto

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Maďarská společnost Dembell nabízí řešení pro bohaté cestovatele, kteří chtějí něco jako luxusní jachtu na kolech. A ještě s garáží.

Základem velkého obytného vozu je třínápravový podvozek Mercedes-Benz Actross. Konkrétní podoba pak závisí na zákazníkovi, aktuálně jsou v nabídce dvě základní provedení: jedno se dvěma, druhé se třemi výsuvnými moduly. Díky nim tak lze rozšířit obytný prostor směrem do šířky.

Zájemci ovšem ještě mohou volit ze tří rozměrů úložného prostoru. Nejmenší nabízí místo například pro motorku, kola nebo čtyřkolku, prostřední pak už garáž, ovšem poměrně malou, pro vozy typu Smart fortwo.

Vrcholné provedení však uveze plnohodnotné sportovní auto, pokud tedy jeho délka činí 4 až 4,5 metru. Do garáže se tak vejde kupříkladu Jaguar F-Type. Zajímavé je, že výrobce konkrétně zmiňuje Ferrari California, to je ovšem o chlup delší než 4,5 metru, měří 4.563 mm. Podobně na hraně je třeba i aktuální Porsche 911, které je v závislosti na verzi dlouhé od 4.519 do 4.535 mm.

Největší garáž má vliv na velikost ložnice, která je umístěna nad ní, výrobce ovšem tvrdí, že pohodlí i tak zůstává na vysoké úrovni.

Zákazníci mají dále prostor vybírat materiály, barvy a vnitřní výbavu. Každá varianta nabízí plnohodnotnou kuchyni, sprchový kout, toaletu nebo ložnici s velkou manželskou postelí. Nechybí ani dvoulůžko pro děti, schované v podlaze pod jídelním koutem/obývacím prostorem.

Výbava obsahuje 1000litrovou nádrž na pitnou vodu, 550litrovou na užitkovou a 350litrovou na odpadní, spotřebiče značky Miele, solární panely na střeše, televizi a audio systém Bose.

Cestovatele jistě potěší také prvotřídní materiály, mezi nimiž najdeme dřevo, jemnou kůži nebo pravý kámen. I z toho je znát, že výrobce opravdu touží prodávat luxusní jachtu na kolech. A nechá si za ni pořádně zaplatit, cena startuje na nějakých 45 milionech korun.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Roland Von Wagen
24. 8. 2021 11:30
Re: Pro koho to je?
Tak je to rozhodně víc obytňák než dodávky jako California. Tam zase nerozumím já, pro koho to je - dodávka s matrací na střeše, to je úžasné "ubytko". Přesto se najdou tací, co to koupí a ještě jsou spokojeni. A největší blázni jsou ti, co za sebou táhnou nějakou boudu a fakt v tom jsou schopni týden fungovat (spát, vařit, kadit, sprchovat se...). Kdybych se někdy zcvoknul, vyhrál ve sportce a rozhodl se tahat s sebou "barák", tak tohle je ideál. :yes:
24. 8. 2021 10:48
Re: Pro koho to je?
Přesvědčil jsi mě, tohle auto je cestovatelský ideál
24. 8. 2021 09:03
Re: Pro koho to je?
Kamióny jsou větší-delší a musí skládat i v centru měst.Když doplníš riditelnou zadní nápravu a k tomu priplatis i za 6x4 tak dojedeš do každého kempu
24. 8. 2021 08:23
Re: Pro koho to je?
Velké to je a nedovedu si představit důchodce jak se vláčí v takové obludě. Ledaže by do důchodu šel už ve třiceti :-)
24. 8. 2021 08:10
Re: Pro koho to je?
Kolik těhle kolosů potkáváš i v létě 2-5ks navíc je to považováno za autobus.Typický cestovatel je ten co má dost peněz na koupi/provoz takže bohatý důchodce a zase to není tak velký