Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover kupuje společnost Bowler, specialistu na závodní offroady

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Společnost Bowler se již od roku 1985 věnuje extrémním přestavbám vozidel Land Rover na závodní speciály, nyní se však oficiálně stává součástí známé automobilky.

Nemusíte být věrným fanouškem offroadových závodů, abyste znali stroje jménem Bowler. Světoznámý úpravce, který se proslavil především závodním úpravou Defenderu Wildcat, získal řadu ocenění v terénních závodech a několikrát se blýskl i před kamerami televizního štábu Top Gearu.

Navzdory úpravám výhradně modelů Land Rover/Range Rover však byla společnost Bowler až doposud samostatným podnikem. Dnes však automobilka Jaguar Land Rover oznámila koupi společnosti Bowler, která přejde pod křídla jejího oddělení SVO – tedy Special Vehicle Operations – zaměřeného na různé modifikace sériových vozů.

Automobilka se bohužel nepochlubila, za jakou částku Bowler pořídila. Jako důvody koupě však uvádí odbornost Bowleru na „dynamiku terénních vozidel, techniky výroby nízkého objemu a prokazování odolnosti komponentů v extrémních podmínkách,“ což se automobilce samozřejmě skvěle hodí do karet.

V současnosti pod divizi SVO spadají oddělení SV, Vehicle Personalisation a Classic. Přidání Bowleru do portfolia by tak mělo dokonale odpovídat snaze společnosti Jaguar Land Rover o výrobu unikátních modelů na světové úrovni.

Téměř 35 let stojí jméno Bowler za inovacemi a úspěchem, s reputací upevněnou účastí na nejtěžších offroadových závodech světa. Je vzrušující, že jsme nyní schopni podílet se na budoucím vedení značky Bowler v rámci Jaguar Land Rover,“ uvedl Michael Van Der Sande, vedoucí ředitel oddělení SVO.

V SVO se všichni těšíme na spolupráci s našimi novými kolegy v Bowleru. Přidání schopností a zkušeností týmu z Bowleru k (týmům) SV, Vehicle Personalisation a Classic je klíčovým krokem v naší strategii k vytvoření vzrušujícího a rozmanitého portfolia produktů a podniků v rámci Special Vehicle Operations.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - maxi!
19. 12. 2019 18:10
Bowler je fajn
O odolnosti niektorých komponentov sa mi sníva aj pri mojom aute !
Dúfam že toto spojenie Obidvom firmám iba prospeje :-!