Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar prý zvažuje nové SUV, menší než F-Pace

Jan Mička
Diskuze (0)
Jaguar F-Pace by nemusel být jediným SUV britské značky. Proslýchá se o novém, menším modelu.

V minulosti bylo zcela nemyslitelné, že by měl na svět přijít Jaguar s jinou karoserií než kupé, kabriolet nebo sedan, pokud tedy pomineme pár prototypů. Pak se ale objevil X-Type Estate, XF Sportbrake a dokonce i první SUV s názvem F-Pace, které se dostane do prodeje někdy v průběhu příštího roku. Jak to ale nyní vypadá, značka by nemusela zůstat u jediného modelu s větší světlou výškou.

Na internetu se objevily zvěsti o plánování nového SUV Jaguar, na čemž ostatně není nic zvláštního. Kdo chce v dnešní době něco vydělat, musí umět reagovat na aktuální trendy, a ty se nesou právě s duchu SUV a pohonu všech kol, který už má dokonce i F-Type. Volba by logicky měla padnout na menší a levnější model než je F-Pace s cenou okolo 1,3 milionu korun, přičemž pro techniku nebude muset Jaguar chodit daleko – jako základ by totiž mohl sloužit Range Rover Evoque, technická část včetně motorů by tedy byla sdílená.

Podle serveru Carmagazine.co.uk by se nové SUV od Jaguaru mohlo jmenovat E-Pace, tuto informaci ale dosud nikdo nepotvrdil. Platforma Range Roveru Evoque umožní vyrobit vůz velikosti BMW X1, Mercedes-Benzu GLA nebo Audi Q3 a ušetří náklady. Malé SUV od Jaguaru by se tak s cenou mohlo dostat pod milion korun.

Jan Mička
Diskuze (0)