Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak bude vypadat malé elektrické Volvo EX30? Odpověď nabízí náš grafik

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)

Nejmenší model značky už se začíná testovat, zatím je však velmi důkladně maskovaný. První pohled pod plachty a fólie však nyní nabízí náš redakční grafik.

Když automobilka Volvo představovala v listopadu loňského roku nový model EX90, schovala si na závěr prezentace jedno malé překvapení. Vedle modelu EX90 se totiž objevil jeden podstatně menší crossover, ze kterého jsme viděli jen siluetu a tvary zadních světel. Číslovka 2023 na pozadí pak naznačovala rok premiéry.

Video se připravuje ...

Již z tajemných záběrů bylo patrné, že malý crossover svou siluetou navazuje na tvary většího modelu EX90, takže nejspíš půjde o další model v rámci řady EX. Ještě starší zvěsti přitom mluvily o plánech značky na vytvoření nového základního a dostupného elektromobilu, který by měl dorazit v roce 2023. Pravděpodobně pod označením EX20 nebo EX30.

Již v lednu tohoto roku se pak v Číně podařilo nafotit zřejmě jeden z prvních testovacích prototypů nového nejmenšího elektrického crossoveru Volvo, který navzdory silnému maskování fólií i plachtami celkem spolehlivě prozradily tvary zadních světel.

První špionážní fotky, společně se známou siluetou a jménem pravděpodobně odkazujícím na větší model EX90, pak inspirovali našeho grafika k vytvoření prvního grafického konceptu modelu Volvo EX30 bez jakéhokoliv maskování.

Z větší devadesátky si grafik vypůjčil například tvary dveří, zapuštěné kliky, tvary zrcátek nebo rukopis zádě, u které už známe její světelný podpis. Vpředu pak vidíme zajímavě tvarovanou kapotu s decentním vykrojením nad koly, tvary předního nárazníku navazují na EX90 a světla pracují se známým motivem „Thorova kladiva“.

Video se připravuje ...

Připomeňme, že se zatím jedná pouze o vizi našeho grafika, který se sice v mnohém inspiroval u většího modelu EX90, na některých místech však popustil uzdu své fantazii. Výsledek ale vypadá celkem pěkně. Přesné datum oficiální premiéry menšího modelu Volvo EX30 zatím bohužel neznáme, snad se ale skutečně dočkáme během letošního roku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)

Doporučujeme

22. 2. 2023 15:10
Re: Dokud se nevyřeší na a.u.t.o.c.z,
Ja vim. Podle tebe se v Evrope ani globalne neotepluje.

Wtf

To je nejaky tvuj druh humoru, oznacovat me za holku? Je ti lip? Kdyz nemas argument, tak se navezes do diskutera. :no:

Ano, jsme v EU a bylo by fajn to akceptovat.
https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/european-green-deal_en
A European Green Deal
Striving to be the first climate-neutral continent :yes:
22. 2. 2023 06:08
Re: Dokud se nevyřeší na a.u.t.o.c.z,
Už jste se holky odstěhovaly? Co je nám po Číně nebo USA? Žijeme v Evropě, jsme v EU a ceny nás zajímají tady. Ano, EV jsou drahá a provozně omezená.
21. 2. 2023 07:18
Re: Zrejme tento model
A novinári to jak také húpacie koníky donemoty opakujú...
20. 2. 2023 20:46
Re: Dokud se nevyřeší na a.u.t.o.c.z,
Ironie? Spíš u tebe myšlenkové pochody na úrovni 5 letého dítěte.
20. 2. 2023 20:13
Re: Zrejme tento model
Tak ma hlavne bavi, ze sa volvo hanbi za svojho majitela a vo vsetkych spravach v mediach sa dlhodobo preferuje svedsky povod.