Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak se vám nové Z líbí jako roadster či shooting brake? A co říkáte na návrh, který Nissan zavrhl?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Představení prototypu nového Nissanu Z jistě patří mezi nejzajímavější premiéry letošního roku. K odhalení zadokolky s šestiválcem a manuální převodovkou navíc nedochází zas tak často.

Takže i když šlo o premiéru prototypu, nikoli produkčního vozu, je to prostě událost. Nadšení z ní bohužel kazí zvěsti, že nové zetko se nejspíš nebude prodávat v Evropě.

Nissan Z Proto se chlubí designem inspirovaným předchůdci, mohlo tomu ale zřejmě být jinak. Japonská automobilka totiž ve videu mapujícím vývoj vozu ukázala také jeden pozoruhodný návrh, který nakonec zůstal jen návrhem.

Zobrazuje výrazně agresivněji a moderněji vyhlížející kupé, než jaké Nissan nakonec přichystal.

Auto má také více designových prvků charakteristických pro tuto značku. Zvlášť na přídí.

Návrh, na který nakonec nedošlo, si můžete prohlédnout v galerii.

A najdete tam také ilustrace známého grafika, který vystupuje pod přezdívkou X-Tomi. Tenhle chlapík vzal představené Z Proto a pokusil se stvořit další varianty.

Celkem jsou tři: roadster, shooting brake a ostré provedení Nismo. Příjezd otevřené verze je pravděpodobný, neboť existovala pro předchozí 370Z i 350Z, šance určitě existuje i pro sportovnější Nismo.

Zato shooting braku moc nadějí nedáváme. Přitom zrovna tahle vize nevypadá vůbec špatně. Co myslíte?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
18. 9. 2020 23:48
přiznám se
že takové auto není můj šálek čaje - nemám potřebu krotit zadek auta, které má snahu pod plynem nedržet stopu. Ale když to někoho baví, ať si to koupí. Nechápu ale, co redaktora překvapuje na manuální převodovce - prostě jsou mezi námi řidiči, kteří řídit umí a obsluha manuální převodovky jim nejen že nevadí, ale dokonce jim přináší potěšení. Ke každému autu by manuální převodovka měla být jako základní - a prosím, pokud to někdo neumí, ať si připlatí za automat. Podobné je to s ruční brzdou a výběrem motoru. Lidé nejsou stejní a pokud na to mají, ať si svobodně mohou koupit to, co jim vyhovuje!
Avatar - chalan66
18. 9. 2020 21:27
HNUS
No nič trapnejšie a tak zle nadizajnované auto som nevidel ! REetro ale nepodarené ! Tá predná maska , ako zo zlého tuningového zrazu ! Ja neviem na čom fičia, ale mali by zmeniť dealra !