Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak se vyrábí nová Škoda Kodiaq: Podívejte se na montáž palubní desky do vozu

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Mladoboleslavská Škodovka nám v nejnovějším pokračování seriálu „Minuty z výroby“ ukazuje montáž celé sestavy palubní desky do nového Kodiaqu. Jak to vypadá?

Nová Škoda Kodiaq se už brzy objeví na českých silnicích. Druhá generace vlajkového SUV mladoboleslavské značky se oficiálně odhalila v Berlíně už začátkem loňského října, ale v našich rukách ji stihl předběhnout až později představený Superb. S větším sourozencem nových vlajkových lodí Škodovky se teprve svezeme a tiskové oddělení automobilky nám zkracuje čekáním nejnovějším pokračováním seriálu o výrobě aut. 

S novou generací Kodiaqu nás Škoda nechává nahlédnout na výrobní linku svého největšího SUV a právě zveřejnila třetí díl nového video seriálu „Minuty z výroby“. V úvodním krátkém filmu nám ukázala automatizovanou výrobu ve svařovně, následně jsme se stali svědky lakování karoserie a teď můžeme vidět instalaci palubní desky jako jednoho z nejdůležitějších prvků v interiéru.

Celá sestava palubní desky je jedním z prvních velkých dílů, které dělníci automobilky nainstalují do kompletně nalakované karoserie nového Kodiaqu. Hlavním důvodem je skutečnost, že v tomto stavu je skelet vozu nejprostornější a s dalšími nastrojenými komponenty už by byl takový krok jen a jen složitější.

Video se připravuje ...

Do vozu se palubní deska instaluje včetně digitálního přístrojového štítu, displeje infotainmentu, přihrádky před spolujezdcem a dalších prvků. Zatím však chybí volant, jež se do Kodiaqu dostane až při dalších krocích na výrobní lince. Pracovníci automobilky si pak při instalaci velké palubní desky pomáhají speciálním manipulátorem. Jak celý proces vypadá můžete vidět v oficiálním videu.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

31. 3. 2024 11:41
Doufejme
Doufejme, že budeme u toho i ve chvíli, kdy se na tom budou hustit gumy. Jinak bychom mohli zapomenout, že to auto existuje.