Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak se vyrábí nová Škoda Kodiaq. Začíná to svařením karoserie

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Škoda Auto představuje nový seriál „Minuty z výroby“. V prvním díle nám ukazuje začátek sériové výroby nejnovější Škody Kodiaq – výrobu karoserie v nově modernizované v Kvasinách.

Už v minulém týdnu byla v Kvasinách oficiálně zahájena sériová produkce nové Škody Kodiaq, kvůli níž mladoboleslavská Škodovka investovala 49 milionů eur do modernizace výrobní linky a svařovny. Továrna je díky tomu připravena na výrobní kapacitu až 410 nových Kodiaqů denně. Ty se vyrábí spolu s faceliftovaným Karoqem a kvasinský závod Škody Auto počítá s produkcí až 150 tisíc vozů ročně.

A teď nám Škodovka umožňuje unikátní pohled na úplný začátek výroby nového Kodiaqu. V prvním díle nového seriálu „Minuty z výroby“, v němž nám krok za krokem ukáže výrobu moderních aut, nás nechává nahlédnout do svařovny, kde vzniká karoserie vozu.

Video se připravuje ...

Ve svařovně jsou jednotlivé díly, jako jsou přední a zadní podlaha, postranice nebo střecha svařeny bodovou technologií, zatímco s nimi manipulují průmysloví roboti, nanáší na ně lepidlo a spojují sváry. Kvalitu výroby karoserie s vysokou pevností i rozměrovou přesností současně ověřují automatické měřící stanice přímo na výrobní lince.

Nová Škoda Kodiaq se na showroomech českých autorizovaných prodejců objeví už brzy, a dokonce už má i oficiální ceník.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme