Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je libo moderní ruský offroad? Takto vypadá Lada Niva vykreslená podle konceptu

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Pokračovatele ikonického ruského offroadu se dočkáme v roce 2024. Už teď se ale napříč sítěmi objevují jeho možné podoby.

V živé paměti máme obrovskou tiskovou konferenci skupiny Renault, na které představila chystané novinky napříč jednotlivými značkami. A ochuzena nezůstala ani automobilka Lada, která se za tři roky dočká pokračovatele kultovního offroadu jménem Niva.

Vůz se na akci představil pouze coby koncept s futuristickými prvky, jehož sériová podoba se může ještě značně lišit. Autorům z webu Kolesa.ru však tato vize posloužila jako odrazový můstek pro vykreslení modelu v jeho možné sériové podobě. Na výsledek se můžete podívat v přiložené fotogalerii a klidně nám dole v diskuzi dejte vědět, jestli by se vám takto moderně pojatá Niva líbila. Na technické podrobnosti je ještě příliš brzy, hovoří se však o nasazení moderní architektury CMF-B a užším propojení s Dacií, což by kromě jiného mohlo znamenat i shodnou, nebo alespoň podobnou nabídku motorizací. Ale nechme se překvapit, tři roky jsou ještě hodně dlouhá doba, obzvlášť v automobilovém průmyslu.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme