Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep poodhaluje další koncept, opět vyveze elektrický Wrangler Magneto

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Americká automobilka pokračuje v lákání na svou velikonoční akci Easter Jeep Safari, kam přiveze několik zajímavých konceptů.

Zatímco v loňském roce byla akce Easter Jeep Safari spíše usedlejší, tento rok automobilka přiveze do oblasti Moab pořádnou kupu zajímavých konceptů. V rámci již několikáté upoutávky totiž zveřejnila sedmý koncept, který ovšem není zcela neznámý. Tedy minimálně na první pohled.

Na snímku totiž můžeme vidět Jeep Wrangler, který má na kapotě napsáno Magneto. Automaticky se tak vybaví vzpomínky na minulý roční Easter Jeep Safari, kam automobilka přivezla koncept čistě elektrického dvoudveřového Wrangleru, který byl označen právě jako koncept Magneto.

Letos ale můžeme očekávat něco ještě zajímavějšího. Nápis Magneto totiž doplňuje číslovka 20, automobilka pak v krátké tiskové zprávě zmiňuje, že limity legendárních Jeep 4x4 vozidel a off-roadového vývoje posunula ještě dál. Co ale očekávat?

Bylo by hezké si myslet, že automobilka vylepší technické parametry. Loňský koncept totiž pracoval s klasickým uspořádáním pohonné soustavy, pouze spalovací motor nahradil elektromotor o výkonu 212 kW s nejvyšším točivým momentem 370 Nm, který byl napájen z baterie s kapacitou 70 kWh, rozmístěné kvůli ideálnímu rozložení hmotnosti kolem šasi.

Video se připravuje ...

Mnohem pravděpodobnější však bude, že číslovka 20 bude připomínkou dvacátého výročí výbavového stupně Rubicon, určeného pro zdolávání těžkého terénu. Ostatně malá číslovka 20 už se objevila i na jiném konceptu Wrangleru Rubicon, určeného pro Easter Jeep Safari 2022. Je tedy možné, že zvláštnost tohoto modelu bude spočívat právě ve speciálně pojaté výbavě Rubicon.

Ať už se ale z konceptu Magneto 20 vyklube cokoliv, fanoušci značky se mohou těšit i na řadu dalších zajímavých konceptů. Jeep představí armádně laděný Wrangler 4xe, Grand Cherokee 4xe nebo několik dalších zajímavě dobrodružně upravených konceptů Wrangler a Gladiator.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme