Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler: Podívejte se na první fotky interiéru nové generace terénní legendy!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Jeep oficiálně odhaluje interiér nové generace modelové řady Wrangler. První záběry nabízí pohled na provedení palubní desky.

Jeep na začátku listopadu prostřednictvím několika fotografií odhalil podobu čtvrté generace modelové řady Wrangler a nyní představuje její interiér, který působí ve srovnání s dosavadním provedením modernějším dojmem, ale zároveň zachovává řadu tradičních řešení.

Snímky odhalují nejnovější generaci multimediálního systému koncernu FCA Automobiles a materiály automobilky vyzdvihují kvalitu použitých materiálů obložení a čalounění interiéru i jejich pečlivé zpracování. Podobně jako design interiéru i provedení interiéru jde spíše cestou evoluce namísto revoluce.

Zásadnější změny máme očekávat v konstrukci vozu. Nová generace modelové řady Wrangler má být oproti té dosavadní výrazně lehčí. Hlavním podíl na to má mít rozsáhlé využití komponentů z hliníkových slitin. Upraveny budou i nápravy a zavěšení, přičemž k dispozici má být několik různých variant podvozku.

Z hlediska motorů je potvrzeno zachování stávajícího zážehového šestiválce o objemu 3,6 litru, počítá se však i s novým dvoulitrovým čtyřválcem „Hurricane“ nebo vznětovým šestiválcem. A časem přijde rovněž hybridní varianta, což dokazuje, že přísnějším emisním normám se nevyhne ani taková legenda jako Wrangler.

Sama automobilka potvrzuje nabídku více variant. Dvoudveřovou (Wrangler) a čtyřdveřovou (Wrangler Unlimited) verzi v roce 2019 doplní i pick-up, podle všeho nazvaný Scrambler. Vybrané panely karoserie bude jako již tradičně možné sundat pro vytvoření otevřeného offroadu, k dispozici bude i sklopné čelní sklo pro ryzí nadšence.

Jeep oficiálně potvrdil, že na první snímky exteriéru a interiéru naváže kompletními informacemi o nové generaci modelu Wrangler v rámci jeho výstavní premiéry. Ta se uskuteční 29. listopadu letošního roku během autosalonu v Los Angeles.

Jeep Wrangler s interním označením JL se stane v pořadí čtvrtou generací své modelové řady a naváže na třetí generaci JK vyráběnou od srpna roku 2006 dodnes. Jejím předchůdcem byla generace TJ z let 1997 až 2006 a první generace YJ, kterou charakterizují obdélníkové hlavní světlomety, byla vyráběna v letech 1987 až 1995.

První dvě generace modelové řady Wrangler byly na rozdíl od té končící i jejího nástupce v nabídce pouze s jedním párem dveří, ale zákazníci měli možnost výběru z několika různých celkových délek a v případě TJ byl k dispozici i model s prodlouženým rozvorem.

Přímým předchůdcem modelu Wrangler byla řada CJ, která přímo vycházela z vojenského vozidla Willys MB a její označení je zkratkou pro „Civilian Jeep“. Historie této modelové řady se začala psát v roce 1944 typem CJ-2 a skončila u typů CJ-7 a CJ-8 (prodloužený rozvor) v roce 1986.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
12. 11. 2017 22:54
New Wrangler
Že by konečne aj Wrangler dostal Xenony v roku 2018 keď už všetci majú LED? >:D Je to legenda milujem tieto autá. No načo tam dávajú 4 valce pre boha? 3 motorizácie by tomuto autu stačili 6valec nafta - 6valec banzín a poriadna V8! Keď môže mať Dodge Challenger 6.2 V8 prečo nemôže mať Wrangler (poriadny off-road) aspoň 4.0 V8 to nikdy nepochopím.... Interiér vyzerá super, dokonca lepšie ako v niektorých drahých SUV. Dúfam že zapracovali na zadnej lavici/sedadlách lebo pri Wrangleri Unlimited to boli skôr núdzové sedadlá ako plnohodnotné sedenie na dlhé cesty....
Avatar - Barrichello
10. 11. 2017 14:46
Re: Umístění řadící páky...
tak tak, do Jeepu jedině automat, kdo by v terénu kvedlal....
Avatar - Machýrek
9. 11. 2017 16:55
S pokorou dekuji, nechci
Wrangler se mi vzdy libil a i nova generace vypada skvele.
Asi 6 let zpatky jsem o nem uvazoval, jako o daily car.
Tak jsem ho na den pujcil a zjistil, jak malo toho o autech vim, s pokorou jej pak zase vratil. Na to bych mentalne nemel.
Avatar - Beefcake
9. 11. 2017 15:40
Parada
Parada !
Takto si predstavujem ucelny dizajn.
9. 11. 2017 15:37
Re: Umístění řadící páky...
A navíc se bude stejně (v evropě) nejvíc prodávat verze se stálým pohonem všech kol, a ta asi páku mít nebude...