Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Sahara Unlimited Vilner: Pro Temného rytíře

Jan Mička
Diskuze (3)
Že je Jeep Wrangler pouze neotesaný teréňák? Stačí pár úprav a je z něj luxusní švihák.

Jeep Wrangler nepřestává své fanoušky fascinovat. V terénu se cítí jako doma, jeho potřebám je proto uzpůsoben i design. Přestože má vůz své nezaměnitelné kouzlo, najdou se i tací, kteří mu chtějí přidat prémiový punc. Mezi ty se řadí bulharská společnost Vilner, která Wranger Sahara Unlimited proměnila zvenku i uvnitř.

Pořádné auto si zaslouží pořádná kola. Vilner zahodil sériové „sedmnáctky“ a postavil Wrangler na atraktivní 20“ disky. Sériové přední světlomety byly nahrazeny ledkovými, stejnou techniku dostaly také zadní svítilny. Rovněž se nešetřilo chromem, který najdeme na specifické masce chladiče se sedmi žebry, klikách dveří, vnějších zpětných zrcátkách či víčku nádrže. Celý koncept podtrhuje černý lak karoserie, díky kterému Wrangler vypadá, jako by patřil Temnému rytíři.

Dalekosáhlých změn doznal také interiér. Základem je všudypřítomná rudá kůže, zcela nová jsou přední sedadla s žebrovitým prošíváním a potah středu volantu z Alcantary. Vilner si k úpravě vybral verzi s odpínatelnými střešními panely, z Wrangleru může zanedlouho být velmi stylový kabriolet.

Konkrétní vůz má pod kapotou naftový čtyřválec 2.8 CRD s původním výkonem 147 kW a točivým momentem 460 N.m. Změna softwaru motoru však hodnoty vyhnala na 192 kW a 558 N.m, stádo přitom může roztáčet zadní nebo všechna čtyři kola.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - Dzakobo
21. 1. 2014 18:35
Pilsner
Milej Vilner by mohl udělat edici Pilsner >:D , ta by se mu určitě povedla víc. Už to vidím: vzadu místo prostředního sedadla by byla zabudována pípa, na tažným by byl úložný box místo kufru, kde by byly soudky, mmm. A samozřejmě veselý dvoubarevný lak bílá nahoře/ žlutá dole ;-)

ánebo Pilcner pro houbaře lovící v neprostupném terénu
21. 1. 2014 16:56
temny rytir
mel ale v oblibe matnou cernou, a ne tohle zrcadlo ;-)
21. 1. 2014 16:41
Tak to se teda rozhodně
nepovedlo. ;-\