Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jízdní dojmy: Opel Astra GSe & Grandland GSe – Jiskřivé sportování

Leoš Káňa
Diskuze (2)

Opel oprášil označení GSe, které kdysi hrdě nosily jeho sportovněji laděné modely. Novinky Astra GSe a Grandland GSe mají řidičům nabídnout prvotřídní jízdní zážitek ve spojení s lokální bezemisní jízdou.

Novou speciální značku pro sportovnější vozy GSe představil Opel loni v září a po pár měsících už můžeme vyzkoušet první tři modely: Astru GSe, Astru Sports Tourer GSe a Grandland GSe. Jenže známé označení už nevyjadřuje původní význam Grand Sport Einspritzung, ale Grand Sport electric. To znamená elektrifikaci pohonných jednotek, tedy využití plug-hybridních agregátů s možností externě dobíjet baterie.

Novým směrem

Vrcholná provedení obou modelů jsou nejsilnější v nabídce. Hlavně u astry jsme byli zvědavi, jak fungují. Pro první jízdu jsme proto zvolili pětidveřový hatchback s benzinovou šestnáctistovkou o 133 kW s celkovým výkonem 165 kW – běžná astra s plug-in hybridem disponuje systémovými 133 kW. Rozdíl je vidět na první pohled. Přepracovaný nárazník s černým lakováním ve spodní části a výraznějšími kapsami po stranách působí agresivněji, dynamický výraz umocňuje i černá lesklá maska, kontrastující s bílým lakováním.

Video se připravuje ...

Specifický je také zadní difuzor, ale nejvíce zaujmou standardní 18“ litá kola se specifickým designem, obouvající pláště s rozměry 225/40 R18. Uvnitř moc novinek nepozorujeme. Volant je stejný jako u výbavy GS, digitální displeje již také známe. Všímáme si jen příjemného čalounění dveří alcantarou. Nejdůležitější jsou tak standardní sportovně tvarovaná sedadla s ergonomickou certifikacíAGR, potažená rovněž alcantarou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Leoš Káňa
Diskuze (2)

Doporučujeme

5. 2. 2023 12:14
Re: Ale pane Káňo…
Videl som par testov a to auto je slusne povedane zly vtip.
4. 2. 2023 09:44
Ale pane Káňo…
Novinky Astra GSe a Grandland GSe mají řidičům nabídnout prvotřídní jízdní zážitek ve spojení s lokální bezemisní jízdou. - už tento perex je výsměch prvotřídního jízdního zážitku :no:

Jak může auto nížší střední se 1700kg a spoustou elektrického balastu poskytnout nějaký jízdní zážitek? Vezměte si P308 GTI s čestně benzinovou 1.6THP (1200kg) a pak tuhle těžkou hybridní kraksnu a běžte se projet ;-)

Btw a ještě si s tím článkem hrajete na Premium :-[]