Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jízdy Světa motorů: Kia doplní rodinu Ceed o elektrifikované novinky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Kia bude na akci Jízdy Světa motorů zastoupena čtyřmi modely. Deriváty rodiny Ceed doplní její modely s elektrifikovaným pohonem.

Jízdy Světa motorů jsou už za rohem. Již tento víkend v pražských Letňanech budete moci otestovat zástupce aktuální modelové nabídky 11 automobilových značek. Mezi nimi nebude chybět ani Kia, která v prostorách před OC Letňany bude prezentovat členy rodiny Ceed a své elektrifikované modely.

Kia je velký propagátor alternativních pohonů, zabývá se jimi už léta, a tak není divu, že právě na ně vsadí na svém stánku na Jízdách Světa motorů. Konkrétně na místě bude nová generace e-Soulu, stylového crossoveru, který dnes v Evropě nabízí výhradně čistě elektrický pohon.

Vedle bateriových elektroaut korejský výrobce rozšiřuje svoji paletu mildhybridů a právě ty budou na Jízdách Světa motorů k dispozici rovněž. Konkrétně jde o mildhybridní SUV Sportage s 2.0 CRDi a crossover Xceed s 1.6 CRDi. Oba sice kombinují spalovací motor s elektromotorem pro snížení spotřeby a zlepšení schopností akcelerace, zároveň však používají odlišnou převodovku – u Xceedu je to sedmistupňová dvoupojková převodovka, zatímco u Sportage osmistupňový automat s hydrodynamickým měničem.

Komu by pak elektrifikovaný pohon nevyhovoval, bude si moci vyzkoušet také tradičního zástupce, dalšího člena kompaktní řady Ceed, v podobě kombíku Kia Ceed SW s turbodieselem 1.6 CRDi.

Závěrem připomeňme, že akce Jízdy Světa motorů se v Praze koná už tento víkend, 12. a 13. září, na parkovišti před Obchodním centrem Letňany. Auta na místě budou v sobotu od 10:00 do 18:00, v neděli pak od 10:00 do 17:00. Komu by pak termín nebo čas konání nevyhovoval, bude mít šanci se testovacích jízd zúčastnit také další víkendy. V sobotu 19. a v neděli 20. září se akce koná v Brně, u tamějšího OC Olympia, o týden později pak ve dnech 26. a 27. září v Plzni, rovněž před tamějším OC Olympia.

Chcete-li sledovat zákulisí příprav a zároveň zůstat v centru dění, rozhodně doporučujeme oficiální facebookovou událost a náš instagramový profil @Auto.cz.

Jízdy Světa motorů (program)

Praha OC Letňany

  • Sobota 12.9. 10-18 hodin
  • Neděle 13.9. 10-17 hodin

OC Olympia Brno

  • Sobota 19.9. 10-18 hodin
  • Neděle 20.9. 10-17 hodin

OC Olympia Plzeň

  • Sobota 26.9. 10-18 hodin
  • Neděle 27.9. 10-17 hodin  
redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme