Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je Octavia RS s pětiválcem a pohonem všech kol. Láká i na 525 koní

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Škoda Octavia Combi RS s přeplňovaným pětiválcem a pohonem všech kol je hezkým řešením pro ty z vás, kterým standardní "ereso" připadá málo šťavnaté.

Stavbu upravené oktávky má na svědomí společnost RM-Peformance. A nedala dohromady jen jednu - možná si pamatujete, že v prosinci roku 2019 jsme psali o jiném exempláři na prodej.

Ten měl výkon 405 kW, tedy 551 koní, což je více než dvojnásobek standardního výkonu benzinové Octavie RS. Dnešní kousek, který je také k mání v Německu, má ale výkon o něco nižší.

Motor z Audi RS 3 je totiž naladěný na 386 kW, tedy 525 koní. I to je ovšem pořádná porce, která by mohla zajistit akceleraci z klidu na stovku pod tři sekundy.

Z Audi se do škodovky nastěhoval také pohon všech kol a stejný původ má sedmistupňová dvouspojková převodovka DQ500. Úpravce dále dodal nastavitelné zavěšení, nový výfukový systém, větší turbodmychadlo nebo 19palcová kola OZ Ultraleggera. Z Audi RS 3 pochází přední brzdy.

Upravená Octavia by měla mít od roku 2015 jediného majitele a na tachometru ukazuje nějakých 45 tisíc kilometrů. A cena? Pětiválcové ereso je k mání za 39.900 eur, což je v přepočtu asi jeden milion korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

25. 2. 2021 23:37
A terazky
Je z Oktávie prémia :-) :-) :-)