Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Když je 635 koní málo. G-Power nabízí BMW M5 CS s výkonem 900 koní!

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Známý německý úpravce bavoráku G-Power Engineering představuje novinku jménem G5 CS Hurricane RR.

Jde o vůz, který opět vychází z BMW, tentokrát z M5 CS. To už je samo o sobě pozoruhodným a poměrně vzácným strojem, u výkonnější a lehčí verze M5 se specificky naladěným podvozkem se počítá s pouhým 1000 vyrobených exemplářů.

Provedení od G-Power dostalo novou kapotu s výraznými otvory, nápadné zadní křídlo a karbonové aerodynamické doplňky v podobě nového splitteru a difuzoru. Uhlíková vlákna se objevují také na čtyřech koncovkách výfukového systému. Úpravce dále dodá 21palcová zlatá kola.

Nejdůležitější změny se však udály pod kapotou. Dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru těží z instalace mnoha nových dílů a také ze softwarových vylepšení, výsledkem je, že G5 CS Hurricane RR poskytuje maximální výkon 663 kW, tedy 900 koní! Zvýšil se také točivý moment, který dosahuje 1050 Nm.

Pro srovnání, standardní M5 CS dává 467 kW a 750 N.m. V G-Power dále posunuli omezovač rychlosti na 333 km/h. Jak se zlepšila akcelerace z klidu na stovku a dvoustovku, bohužel nevíme.

Video se připravuje ...

Zato můžeme nabídnout cenu, na níž transformace M5 CS na G5 CS Hurricane RR vyjde. Německý úpravce za ni žádá 119.000 eur, tedy v přepočtu asi 2,92 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme