Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia chystá nové malé SUV pro mileniály. Tady je jeho první skica

David Bureš
Diskuze (2)

Korejská novinka chce nabídnout typické prvky SUV zabalené do kompaktní velikosti. Design bude podle všeho hodně výrazný.

Kia je další automobilkou, která v době neutuchajícího zájmu o vozy kategorie SUV rozšiřuje nabídku tohoto typu modelů. V létě představí nejnovějšího zástupce své řady, zatím nepojmenované malé SUV. Ještě před oficiální prezentací automobilka zveřejnila jeho skici.

Ty minimálně zpředu ukazují hodně výrazně tvarovaný automobil, který se konkrétně nadmíru podobá letos představenému konceptu Kia SP Signature, evoluci loňské studie SP. To znamená robustní design ve stylu velkých SUV. Přídi přitom dominují diodová světla napojená na masku chladiče.

Kia chce novinku ladit hlavně jako auto pro mileniály, tedy pro nejmladší skupinu zákazníků. Nabídnout má schopnosti a prostor tradičních SUV, zabalené do kompaktní velikosti.

„Postavili jsme auto, které vyniká všude, od města, po venkov. Jeho robustní a zároveň sportovní design doplní široká škála funkcí a techniky, která je univerzálně vhodná pro mladší zákazníky na trzích po celém světě,“ říká k novince Byung Chul Juh, hlavní stylista automobilky Kia.

Zatím je však otázkou, zda se nového malého SUV dočkáme také v Evropě. Kia sice tvrdí, že bude globálním modelem, zároveň ale zákulisní zprávy naznačují, že se na starý kontinent nezavítá. Přece jen se tu prodává obdobně velký Stonic, a tak by si oba vozy mohly až příliš konkurovat. Buď jak buď, nové malé SUV značky Kia se na domácím korejském trhu začne prodávat ještě během letošního roku.

David Bureš
Diskuze (2)

Doporučujeme

14. 5. 2019 10:41
Nooo
Tak Kodiják bude mít dvojče... Já už jsem nějak těch nas.aných masek u SUV přejedenej. Všechno na jedno kopyto. Zaplať pánbů za pár výjimek.