Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia SP je koncept korejského crossoveru pro Indii. Vypadá jako Evoque!

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
Na výstavě Autoexpo v New Delhi odhalila automobilka Kia koncept nového crossoveru. Je odvážný, ale co nám jenom připomíná…

Korejská značka Kia vstoupí v druhé polovině příštího roku na automobilový trh v Indii a zdá se, že ve velkém stylu. Pro tamní zákazníky totiž připravila úvodní koncept.

Jde o výrazný oranžový crossover, jenž je dle zástupců značky inspirován samotnou Indií a poháněn pokročilými technologiemi. Společnost zároveň věří, že sportovní futuristický design by mohl být předzvěstí nového designového smýšlení značky.

Nejen proporcemi, ale i vzhledem přídě vůz až nápadně připomíná Range Rover Evoque. Na jiných partiích je zase značná inspirace odvážným vzhledem nových vozů Hyundai, zejména pak malého crossoveru Kona.

Kia zatím neposkytla oficiální fotografie interiéru, ale dle slov z automobilky se můžeme těšit na špičkově zpracované a moderní pracoviště řidiče, které ocení každý mladý trendsetter. Nechme se tedy překvapit…

„Je to stále koncept, hodně odvážný koncept, ale sériové auto se nebude příliš lišit od toho, které dnes můžeme vidět na Autoexpo 2018,“ říká Peter Schreyer, šéfdesignér automobilky. Zároveň uvedl, že novinka má za cíl nabídnout pohodlí a prostornost sedanu, ale také schopnosti zvládnout i náročný terén. Kromě konceptu SP přivezla Kia ukázat kompletní modelovou řadu od Picanta po Stinger.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
Avatar - wakantanka
8. 2. 2018 19:29
Re: Opravdu? Really? Wirklich?
Opticky na mna posobi ze pada smerom dozadu. Mozem sa mylit ale dojem mam z toho auta taky. :-)
Avatar - Emel
7. 2. 2018 21:31
Re: Opravdu? Really? Wirklich?
Soul má střechu rovnou, ne?
[odkaz]
Avatar - wakantanka
7. 2. 2018 15:39
Re: Opravdu? Really? Wirklich?
Ciste technicky tu padajucu strechu mal Soul davno pred Evoque ci?
Avatar - donPedro
7. 2. 2018 14:04
Re: Opravdu? Really? Wirklich?
Tož ty "gazíky" vypadají +/- všecky stejně, co na tom taky vysochat jinak, že? Ďábel se ale skrývá v detailu, a tam už je to jiná opera, ta made in Kia mne jaksi nebere. JRL má ovšem naladěno jak Royal Philharmonic Orchestra ;-) Co se mi ekluje, a nutno dodat bohužel čím dál tím víc je ta, místy až brutální, bulvarizace tu zdejších nadpisů čláků. Eg. tento, ect. "naftová Škoda vs. hybridní Volvo", atp. Tož tak ;-)
Avatar - Katikakus
7. 2. 2018 14:02
Kolmane...
...na ocni a fofrem!