Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia láká na premiéru nového malého SUV. Evropané mohou zůstat v klidu

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Automobilka Kia představí za pár dní malé SUV určené nejen pro indický trh. Do Evropy se však tento kousek nepodívá.

Korejská automobilka publikovala první oficiální skicu modelu Sonet, což je malé SUV vycházející ze stejnojmenného konceptu, jenž se světu představil počátkem roku. Jde o globální model vyráběný v Indii, který se podívá i na celou řadu dalších trhů. V Evropě bychom jej ale vyhlíželi marně.

„Sonet je po modelu Seltos druhým vozem značky Kia vyráběným v Indii. Oba modely jsou globální, ale nejsou určeny pro Evropu. Objeví se na různých trzích včetně Indie samotné,“ potvrdila redakci Kateřina Vaňková Jouglíčková z českého zastoupení automobilky Kia. Nejmenším crossoverem v evropské nabídce tak i nadále zůstane Stonic, jenž sdílí technický základ s modelem Rio.

Video se připravuje ...

Novinka se světu oficiálně představí 7. srpna a Kia láká především na atraktivní vzhled. Už koncept byl odvážný a indický tisk předpokládá, že sériový vůz se v tomto ohledu nebude příliš lišit. Napovídá tomu už fakt, že vůz cílí na novou mladou a aktivní klientelu. Poznávacím znamením zůstane i nadále maska po vzoru tygřího nosu na přídi, uvnitř se zase očekává bohatá výbava včetně vyspělého multimediálního systému s 10,25” obrazovkou, prémiovým audiem či panoramatickým střešním oknem.

V Indii platí, že se na vozy do čtyř metrů délky vztahují nižší daně, mají-li pohonné jednotky do objemu 1,2 litru (zážehové), respektive 1,5 litru (vznětové). Kia Sonet podle nejnovějších informací dorazí s benzinovou dvanáctistovkou v kombinaci s manuální převodovkou, alternativu utvoří přeplňovaný litrový tříválec s možností manuálu a automatu a nakonec naftová jedna-pětka, která dá rovněž na výběr mezi manuální a samočinnou převodovkou.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

24. 7. 2020 14:05
Evropané mohou zůstat v klidu
Nerozumiem???
V kľude asi môžu ostať konkurenčné značky ;-)