Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kočka na steroidech: Lister F-Pace má být nejrychlejším SUV na světě!

Martin Tolar
Diskuze (0)
Řada nadšenců ještě nevstřebala nedávno představený Jaguar F-Pace SVR a už se můžou těšit na další žhavou novinku. Lister slibuje úpravu, po které bude tahle britská šelma nejrychlejším SUV na světě.

Ostré verze Jaguárů nejsou žádná ořezávátka a fanoušci je mají docela rádi. Ostatně v případě SUV F-Pace SVR představeného nedávno v New Yorku se sportovní oddělení hodně snažilo. Jenže pokud vám přijde 550 koní málo, už se můžete těšit na další novinku.

Tu slibuje společnost Lister, kterou si možná pamatujete díky dávnému projektu supersportu Storm. A právě tahle firma se rozhodla, že z modelu F-Pace vytvoří nejrychlejší SUV na světě. Alespoň tímto sloganem se firma pochlubila na svém Facebooku, byť víc podrobností nevíme. Z fotky je ale jisté, že jako základ posloužil firmě právě model F-Pace. Dočkal se ovšem agresivnějšího nárazníku a větších kol, za kterými vykukuje profesionální brzdový systém ve zlaté barvě. Podobné novinky se neobejdou ani bez dalších drobností, z fotky tak vidíte i LED denní svícení.

Mnohem zajímavější by byla nějaká technická data, ale ty zatím firma tají. Očekává se ale výkon kolem 679 koní. Patrně půjde o upravený vidlicový osmiválec o objemu 5 litrů, který najdete i ve verzi SVR. V té je ovšem naladěn pouze na 550 koní a 680 Nm. SVR s ním zvládne odsprintovat na stovku za 4,1 sekundy a dosáhnout maximálky 283 km/h. Také osmistupňový automat a pohon všech kol by měly zůstat shodné i pro Lister.

Martin Tolar
Diskuze (0)