Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg Ragnarok s výkonem až 1440 koní se má stát nástupcem modelu Agera RS

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Švédský výrobce hypersportovních a supersportovních automobilů se připravuje na premiéru nového modelu, ten má své předchůdce vedle důraznosti svého jména překonávat především svými výkony.

Koenigsegg v létě loňského roku oficiálně oznámil, že model Regera je vyprodán a všech 80 plánovaných exemplářů již zná své majitele. Na jaře letošního roku pak byla zveřejněna informace, že švédská automobilka končí s výrobou série 25 vozů modelu Agera RS.

V současnosti se tedy Koenigsegg věnuje výrobě modelu Regera a vývoji novinky, s níž hodlá nahradit ostřejší model Agera RS, který v loňském roce stanovil během jediného víkendu pět světových rekordů a vzal tak vítr z plachet Bugatti, respektive modelu Chiron. O úspěšné plnění rychlostních výzev se staral vidlicový pětilitrový osmiválec s dvojicí turbodmychadel s působivým výkonem 866 kW (1177 kW).

Nový zástupce značky Koenigsegg se má podle informací, které získal The Supercar Blog , jmenovat Ragnarok, což je v severské mytologii označení pro konec světa. Design novinky má rozvíjet současný styl své značky a samozřejmostí bude snaha o dosažení co nejlepších aerodynamických vlastností vozu ve vysokých rychlostech.

Koenigsegg Ragnarok má být podle neoficiálních informací poháněn dvojicí turbodmychadel přeplňovaným vidlicovými osmiválcem s nejvyšším výkonem kolem 1060 kW (1440 k). Tento motor má být schopen točit až 9000 otáček za minutu a vozu, jehož hmotnost se má pohybovat kolem 1200 kg poskytovat dynamické schopností, které překonají i model Agera RS.

Světová premiéra nového modelu značky Koenigsegg má být naplánována na autosalon v Ženevě, který se uskuteční v termínu od 7. do 17. března roku 2019. Podle dostupných informací má již nyní švédský výrobce přijímat objednávky na svou připravovanou novinku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme