Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncern VW bude sdílet více techniky. Auta se mají lišit hlavně designem

Filip Melich
Diskuze (9)

Koncern Volkswagen v přechodu na elektromobilitu vidí příležitost ke zvýšení efektivity. Velkoobjemové značky začnou sdílet více techniky a odliší se od sebe především designem.

Elektromobily s sebou kromě výzev přináší také příležitost ke změně způsobu výroby aut. Nové výrobní procesy a jednodušší skladba techniky totiž mohou výrobcům aut přinést veliké úspory. Toho chce využít koncern Volkswagen, jehož mainstreamové značky začnou sdílet ještě více dílů, zatímco jejich design bude vzájemně více odlišný.

Thomas Schäfer, donedávna šéf Škodovky a nynější šéf automobilky Volkswagen s dohledem nad objemovými značkami koncernu, řekl kolegům z Automotive News Europe, že se skupina Volkswagen více zaměří na odlišení designu jednotlivých automobilek. Po technické stránce pak půjde koncern opačnou cestou, aby snížil komplexnost nabídek pohonů a výbav. Týká se to především značek Volkswagen, Seat a Škoda.

Automobilky zaměřené na velkoobjemový prodej dle Automotive News Europ tvoří 80 % odbytu koncernu. Podle Schäfera skupina doufá, že výše popisovanými změnami zvýší svoji efektivitu o 20 %. Volkswagen začne tlačit na větší sdílení dílů a továren, aby se snížily náklady na vývoj a výrobu vozidel. Ostatně příkladem může být už elektrická platforma MEB, na níž stojí vozy Audi, Volkswagenu a Škody (Enyaq iV). Ve výsledku to znamená, že jednotlivé značky budou sdílet ještě více techniky a hlavní rozdíl mezi nimi bude především ve vzhledu jejich modelů.

Skupina Volkswagen by se také ráda stala konkurenceschopnější, čehož chce docílit rozšířením nabídky SUV a crossoverů. Už nyní koncern připravuje nový základ pro elektromobily příští generace. Pod názvem projekt Trinity je vyvíjena nová vlajková loď Volkswagenu, která má kombinovat prvky sedanu, hatchbacku a crossoveru. Stát bude na platformě Scalable Systems Platform (SSP).

Ještě větší sjednocování techniky nebude unikátní jen pro koncern Volkswagen. Vzhledem k relativně jednoduché technické skladbě elektromobilů, kde v podstatě jde jen o kombinaci baterie a elektromotoru, se dá větší unifikace čekat i od ostatních koncernů a skupin výrobců. Design aut proto začne hrát ještě větší roli.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (9)

Doporučujeme

23. 7. 2022 12:47
Re: Zlatý ventilek
Na zlaty ventilek jsi mozna ty.
Zjisti si, co vse se v MB vyviji. ;-)
Avatar - twistedTSD
22. 7. 2022 18:24
Re: Už i Enyaq je hodně sdílen s IDs.
Čínské auto opravdu ne.
Avatar - wakantanka
22. 7. 2022 16:42
Re: Zlatý ventilek
A u ostatných áut nezdieľajú všetko čo sa dá? A robia to tak už pekne dlho, dakto fakt objavil teplú vodu.
Avatar - speedfred
22. 7. 2022 14:11
Re: Už i Enyaq je hodně sdílen s IDs.
Nebuď naivný v dobe globalizácie.
Avatar - rohYpnol
22. 7. 2022 13:35
Re: Už i Enyaq je hodně sdílen s IDs.
To platilo doteď. Vzhledem k tomu že Twsla udělala z auta neauto a VW místo toho aby dál vyráběli auta se snaží stát Teslou, tak tohle všechno jde do kytek.