Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncern VW potvrzuje elektrické novinky pro příští dva roky. Včetně jednoho Porsche

Stanislav Kolman
Diskuze (48)

Elektromobilita je v koncernu Volkswagen tématem číslo jedna. Část interní prezentace nyní ukazuje, jaké novinky skupina chystá v příštích dvou letech.

Server Automarket.ro publikoval část prezentace původně určené k internímu použití koncernu Volkswagen. Přináší potvrzení několika elektrických novinek, kterých se v průběhu příštích 24 měsíců na automobilovém trhu dočkáme.

Seznam elektromobilů pro rok 2021 vlastně není zas až takovým překvapením. Kromě Škody Enyaq iV je tu zmíněn také VW ID.4, Cupra el-Born a Audi Q4 e-tron. Zatímco v letošním roce představují prodeje elektrických vozů koncernu zhruba tři až čtyři procenta, od příštího roku si skupina slibuje dvojnásobek.

Pomoci mají další chystané elektromobily, například Audi Q5 e-tron a příští generace SUV Porsche Macan. Tato elektrická novinka bude nejprve nabízena společně se spalovacími motory, později se však z Macanu stane výhradně elektromobil. Třetím vyobrazeným elektrovozem pro rok 2022 je ID.Buzz, elektrická obdoba ikonického busíku, která asi nebude trhat prodejní rekordy, přesto půjde o zajímavé zpestření nabídky.

Dokument kromě jiného uvádí, že všechny dostupné zdroje nyní putují do vývoje elektromobilů a nízkoemisních pohonných jednotek. Z toho důvodu se vybrané značky v nedávné době stáhly z motoristických soutěží a jejich účast v nich není součástí dlouhodobé strategie společnosti.

Stanislav Kolman
Diskuze (48)

Doporučujeme

25. 11. 2020 11:39
Re: Mám jenom jednu....
Normálně? To jako že to budu moct s EV v ceně podobně rychlého normálního auta pěkně švihat v levém pruhu s průměrem kolem 150 km/h a jednou za 800 km za 5 minut dotankovat? Jseš ubohý lhář! :-)
P.S. Z čeho usuzuješ, že mám "prázdnou kapsu"? :-[]
25. 11. 2020 11:35
Re: No chtěl bych znát vizi ekofans,
A proč my tu máme poslouchat tvé fanatické zeleno-elekrické výblitky? :-[]
25. 11. 2020 11:33
Re: No chtěl bych znát vizi ekofans,
Chystat ještě neznamená zavádět. Až ty zákazy normální lidi pocítí na vlastní kůži (a peněženku), tedy pokud nějací politici opravdu takovou politickou sebevraždu spáchají, pak teprve uvidíš ten fičák! :-) A dalším projevem této debilní politiky bude prudce rostoucí nezaměstnanost a také výrazně rostoucí průměrné stáří aut na silnicích, ale to se ukáže až za pár let po takovém idiotském zákazu... :-O
25. 11. 2020 11:31
Re: No chtěl bych znát vizi ekofans,
To je bohužel tvrdá realita, hochu. A pokud by ti teroristi zavraždili nějakého člena rodiny, určitě bys uvažoval jinak, to ti garantuju! ;-\ ;-\ ;-\
Avatar - Blue Sun
25. 11. 2020 07:16
Re: Mám jenom jednu....
Hele, kupodivu normálně pojedu... Já nemůžu za to, že jsi dosud nevyšel z dob, kdy i-MIEV bylo jediné elektrické auto s dojezdem okolo sta kilometrů, ale dneska jsme fakt o dost jinde. A za deset let budeme ještě o hodně dál, ať už bude pokrok pomalejší či rychlejší. A ty zůstaneš pořád ten zapšklý hlupáček, zaseklý v roce 2000.