Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec nudy! Novou Škodu Octavia RS můžete mít v opravdu unikátních barvách

Lukáš Volšický
Diskuze (18)

Zbavte se nudných odstínů šedé a objednejte si novou Škodu Octavia RS ve „skutečně barevném“ laku. V konfigurátoru modelu jsme našli přes 40 barev a přinášíme vám kompletní galerii. Jaká je podle vás nejlepší?

Už vás také nebaví nuda a šeď dnešních aut? Setkat se v pražských kolonách s opravdu zajímavou a „skutečně barevnou“ barvou aut je okamžik hodný vyhlášení nového státního svátku. A pokud si při pohledu na nejčastější volby zákazníků v odstínech šedé začínáte myslet, že automobilky dnes asi ani nenabízejí hezké odstíny laků, jste na omylu.

Když jsme si spolu s našimi kolegy ze Světa motorů vyzvedli dvojici testovacích Octavií RS s netradičním lakováním, inspirovalo nás to k nahlédnutí do konfigurátoru Škodovky. Věděli jste, že pro novou Škodu Octavia RS si můžete vybrat z více než čtyřiceti barev? Standardem jsou univerzální laky v odstínech bílá Candy a zelená Mamba (nová charakteristická barva „eReSových“ modelů).

Bez dalšího příplatku můžete mít také metalické barvy v odstínech bílá Moon, modrá Race, stříbrná Brilliant, šedá Graphite nebo černá Magic. Prvním volitelnou barvou za peníze navíc je až parádní červená metalíza Velvet za 18.000 Kč, která se doplňuje s červenými brzdiči i červeným prvkem v logu RS.

Video se připravuje ...

Opravdová barevná nirvána se vám otevírá až s „luxusnější“ paletou barev oficiálně pojmenovanou „Zvláštní lakování“. Za stále přijatelných 34.000 Kč může být vaše nová sportovní Octavia RS opravdu jedinečná a bude doslova zářit v každodenním provozu. Všechny barvy jsou navíc dostupné pro standardní liftback i praktičtější rodinné kombi.

Fialová Space, modrá Nightfire, modrá Sea, oranžová Cayenne, oranžová Tangerine, zelená Agave, zelená Cosmic, zelená Pistachio, červená Cinnamon, červená Hotchilli nebo červená Volcano jsou opravdu zajímavé barvy, které na silnicích jen tak nepotkáte. Mladoboleslavská automobilka už v loňském roce do nabídky zařadila i ikonické barvy jako červená Rallye nebo žlutá Sprint. Poslední uvedenou barvu můžete vidět na testovaném autě spolu s modrou Italy.

Zvláštnímu lakování se mladoboleslavská továrna začala věnovat už v roce 2008 a denní kapacita speciální lakovny je do 20 aut denně (standardní lakovna zvládne přes 2000 aut denně). Pokud si tedy objednáte zvláštní lakování pro vaši novou Octavii RS, nebo jinou škodovku z dnešní nabídky, budete mít opravdový unikát. A oproti speciálním lakům jiných značek to je za pakatel.

Lukáš Volšický
Diskuze (18)

Doporučujeme

21. 4. 2024 21:06
Konec těchto barev
Tak bohužel už tyto barvy byly staženy z nabídky…Moc dlouho to nevydrželo…
19. 1. 2024 16:56
Re: To je paráda
Ono u Škody se tato paleta barev většinou otevře, když má přijít nástupce. To uvidíme.
19. 1. 2024 16:55
Barva
Zelená cosmic nebo šedá titan.
15. 1. 2024 22:53
Už jsem myslel
Už jsem myslel, že v nabídce harlekýn jako kdysi u Pola. :-)
15. 1. 2024 20:01
Design
A bude to konečně i u vnitř pevné a kvalitní a žádné plasty? 😄