Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Miura Concept: Walter de Silva se činí

Ondřej Láník
Diskuze (313)
Značka Automobili Lamborghini se bude letos chtít v USA předvést s něčím vskutku velkým. Dnes již slavný designér Walter de Silva bude prezentovat svůj první výtvor s býkem ve znaku a podle tiskové zprávy jde rovnou o splnění jeho snu!

Originál navržený v polovině šedesátých let Marcellem Gandinim měl premiéru před čtyřiceti lety v Ženevě, takže nový koncept je předčasnou oslavou tohoto kulatého výročí. Studie, která v tuto chvíli "nemá žádné pevně stanovené datum zahájení výroby", bude mít premiéru v Detroitu, ale návštěvníci ženevského autosalonu se na ni jistě mohou těšit také.

De Silva zachoval všechny typické rysy Miury, ale decentním retrostylingem upravil původní myšlenky do aktuálního designérského jazyka. Návaznost na současné agresivně střižené Murcielaga a Gallarda však zcela schází. Jestli je to dobře nebo ne, necháváme na čtenáři.

Ondřej Láník
Diskuze (313)
5. 1. 2006 23:47
Re: Psí čumák
Mám jí celej život... ve zlatý od Matchbox. Nikdy bych ji nevyměnil. P.S. Moc pěkně jsi to napsal :yes:
5. 1. 2006 23:37
Re: Psí čumák
Dobrá báseň :yes:
5. 1. 2006 23:34
Re: další retro
Historicky mám nakoukáno a ctím ty Citroeny třeba i za inspiraci k tomu mít ve skříni parádního motýlka... nikoliv na gumičku. C6 jsem ještě naživo neviděl... tak si smlsnu. C5 neberu.
5. 1. 2006 23:16
Re: další retro
Koukám, že akorát dobře kalíš ;-) Tohle tě nenaučej... na tohle musíš mít v sobě smysl pro krásu jako da Vinci... ti borci dělaj hlavně hrubý studie... šrouby domejšlej v týmu. Ale linku, to nejdůležitější, namaluješ jen ty...
5. 1. 2006 23:13
Re: další retro
Vyskočilo na mě nějaký vznášedlo od Renaultu... asi avantgardní pojetí. Chápu... inklinuješ směrem dopředu. Já bych to cejtil tak, že dělat retro z designových klenotů... to je takřka nemožné. Ta C6 na mě nedělá dojem vracení... je supermoderní... nemá ale vizuální rodokmen.