Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini poodhaluje nový koncept Vision Gran Turismo

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Lamborghini zveřejnilo první ukázku nového konceptu Vision Gran Turismo, jehož premiéra je naplánována na finále šampionátu FIA GT Championships 2019.

Chcete se postavit po bok skutečných profesionálů ze světa motosportu, ale nemáte šanci dostat se za volant extrémního závodního speciálu? Pak je tu pro vás šampionát FIA Gran Turismo Championship, ve kterém soutěžící z celého světa porovnávají své jezdecké schopnosti ve hře Gran Turismo Sport.

Ti nejlepší se pak mohou probojovat až do závodů světové úrovně World Tour, jejíž finále je naplánováno na 24. listopadu 2019. Kromě vítěze celé série, který se na konci roku zúčastní slavnostního udílení cen FIA po boku profesionálů ze skutečných kokpitů, však slavnostní večer přinese ještě jednu zajímavost. Odhalení konceptu Lamborghini Vision Gran Turismo.

A právě první ukázku tohoto vozu zveřejnila automobilka Lamborghini prostřednictvím videa na svém facebookovém účtu. A i když video ukazuje jen působivé rozsvícení zadních světel, v pozadí můžeme slyšet burácení klasického spalovacího motoru. Lamborghini se tak vydává opačný směrem než Jaguar, který se nedávno pochlubil vlastním konceptem elektrického supersportu Jaguar Vision Gran Turismo.

Video se připravuje ...

Oba vozy však budou mít jedno společné: svezete se s nimi jen ve virtuálním světě hry Gran Turismo. Zvuk motoru je však alespoň příslibem skutečně funkčního konceptu, což u vozů „Vision“ pro sérii Gran Turismo není samozřejmostí. Mnohdy se totiž jedná pouze o nepojízdné makety, u kterých ani nepohnete kolem.

Po stránce designu se toho z temného videa moc vykoukat nedá, přesto očekáváme odvážný a agresivní styl v duchu Lamborghini Sián. Jen s ještě agresivnějšími linkami a výraznějšími aerodynamickými prvky, mezi kterými nebude chybět extravagantní křídlo nebo masivní difuzor.

Lamborghini přitom v nedávné době poodhalilo ještě jeden zajímavý model, tentokrát skutečně určený pro výrobu, kterým je okruhový speciál na základech Aventadoru. Limitovaná edice 40 kusů, o které se zatím neoficiálně mluví jako o Aventadoru „SVR,“ přitom nabídne 6.5 litrový atmosférický motor V12 s naladěním až na neskutečných 830 koní.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme