Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini představuje nový model. Postavíte si ho sami

David Bureš
Diskuze (0)

Lamborghini nově pořídíte také jako stavebnici. Na její složení využijete 3.696 dílků. Projedete se s ním ale leda tak na koberci.

Lego nemá smysl blíže představovat, dánský výrobce dětských stavebnic je nejen v českém prostředí dobře známý. V posledních letech však spolupracuje i se zavedenými výrobci aut, s nimiž následně vytvoří stavebnici toho kterého modelu. Nejnověji je mezi těmito partnery Lamborghini, díky němuž vznikla nová stavebnice Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37.

Předobrazem 60 centimetrů dlouhé, 13 cm vysoké a 25 cm široké stavebnice skládající se z 3.696 dílků je stejnojmenný supersport italské automobilky, poprvé představený v roce 2019 na frankfurtském autosalonu. Z Lega vznikla replika tohoto prvního sériového hybridu Lamborghini, a to v měřítku 1:8.

Představená stavebnice je přitom hodně realistická, jak bývá u děl Lego Technic zvykem. Má repliku vidlicového dvanáctiválce, nechybí ani nastavitelný zadní spoiler nebo fungující zavěšení. Funkční je dokonce i převodovka, v tomto případě osmistupňová sekvenční, s pohyblivými řadicími páčkami. Zelená barva dílů karoserie stejně jako zlatá kola pak odkazují na skutečné Lamborghini Sián.

Video se připravuje ...

Samozřejmě tu nemůžou chybět ani „nůžkové“ dveře otevírané k nebi, stejně tak lze otevřít víko zavazadelníku. Tam dokonce najdete speciální tašku, na níž najdete jedinečné sériové číslo, které majiteli toho kterého modelu odemkne blíže nespecifikovaný obsah. V návodu pak najdete QR kódy, díky nimž získáte přístup k jedinečné sérii videí expertů Lamborghini i Lego, které odhalují inspiraci za návrhem tohoto automobilu.

Stavebnice Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 bude dostupná od 1. června, a to prostřednictvím oficiálních Lego obchodů a internetových stránek výrobce stavebnice. Během léta se pak objeví i v dalších specializovaných obchodech. Na českém trhu je cena stanovena na 9.999 korun.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme