Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Urus na patentových nákresech: Jen ochrana před kopírováním?

Michal Fokt
Diskuze (11)
Čínské úřady obdržely žádost o ochranu průmyslového designu vozu Lamborghini Urus. Chtějí Italové jen zabránit plagiátorství nebo se už blíží sériová výroba?

Automobily kategorie SUV se osvědčily jako zachránci nejedné automobilky, ty luxusní nevyjímaje, i přesto však většině exkluzivních výrobců v portfoliu zatím chybí. Na nápravě se ale pracuje - jak v Británii, tak zřejmě i v Itálii. Lamborghini kvůli studii Urus, kterou nám ukázalo před rokem, stoplo projekt sedanu Estoque, ani rok pro představení konceptu ale zatím nemáme žádné indicie, jestli tento vůz dostane zelenou nebo nikoli.

Vodítkem by se ale mohly stát patentové nákresy, které se objevily v Číně. Automobilky zpravidla nechávají průmyslový design chránit v okamžiku, kdy je jisté, že se dotyčný vůz bude sériově vyrábět, což by mohlo být dobrým znamením i v případě projektu Lamborghini Urus.

Co ovšem v případě těchto nákresů trošku překvapí, je naprostá shodnost s původním konceptem - všechny otvory v náraznících i kapotě jsou do posledního detailu stejné a totéž platí i o kamerách namísto zpětných zrcátek. Opravdu bude Urus tak agresivní, jako původní studie a bude disponovat hi-tech vychytávkami, jakých se zatím ostatní výrobci báli? A nebo se Lamborghini jen rozhodlo nechat se design ochránit, aby se s kopií vozu při nejbližší příležitosti nepotkala na některém z čínských autosalonů?

Nechme se překvapit. každopádně pokud na výrobu SUV Lamborghini Urus skutečně dojde, měli byste se těšit na benzinový motor o výkonu 600 koní, zkombinovaný s dvouspojkovou převodovkou a Italové již dříve prozradili, že má Urus mít rozměry 4,99 x 1,90 x 1,66 m, což zhruba odpovídá proporcím BMW X6, přičemž zamýšlená roční produkce by měla v případě schválení do výroby činit 3000 kusů.

Zatím vše naznačuje té první variantě, tedy že se Urus bude opravdu vyrábět, jen se neví kdy. Ale umíte si představit lepší rok uvedení, než padesátiny značky?


Michal Fokt
Diskuze (11)
20. 2. 2013 00:03
Re: No jo
Přesně takhle to vidím taky. Škoda že ti nahoře jsou slepí a nechápou jakou budoucnost Evropě svými ústupky připravují. Nejsem xenofob, ale po návštěvě Francie nemám dobrý pocit - ve dne na ulici v pracovní době nepotkáte žádné klasické Francouze, jenom muslimy. Podle odhadů je jich už ve Francii 20-25%. S porodností 7-10 dětí přečíslí Francouze za pár let. A potom zcela demokraticky prosadí co budou chtít. Něco mi říká, že Kosovo bylo jen malou zkouškou, větší změny nás ještě čekají...
19. 2. 2013 17:59
Re: No jo
Myslím, že právě tak se rodí velké konflikty, které končí válkami, nebo minimálně padlými dvojčaty. Oko za oko, zub za zub. Vraždu za vraždu. Nebo lépe za vraždu dvě vraždy ? Aby si to příště rozmysleli ?

?????????

Takhle to přece řeší děti na pískovištích a maminky je od sebe musí odtrhávat. Mamííí, on si ale začal, bééééé................

Tak kde začneme, koho zabijeme nejdřív, žluté, černé, zrzavé, malé, nad 2 metry, slovenské, české, moravské, vietnamské, hnědé,......... pro každého se důvod najde.

Tak to chcete ?
19. 2. 2013 09:12
Re: No jo
Preco by sme proti xenofobom co maju xenofobiu (a dalsie nehumanne crty) v nabozenstve mali byt nexenofobni?
Toto je to na com zakape Europa. Po.ebany humanizmus.
.ebat multikulti >:D
18. 2. 2013 20:00
Re: No jo
Xenofobní charakter příspěvků mně vadí.

Ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuji. Tobě i topperovi1982 přeji, aby vás také třeba někdo neoznačil za zbytečné lidi. To už může být jen krůček k různým persekucím a třeba i likvidacím "zbytečných lidí".
18. 2. 2013 19:11
Re: No jo
........pre mozno aj zbytocnych ludi.

Filantrop jak má být. :no: ;-\