Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover nabídne celkem 16 modelů, které to budou?

David Bureš
Diskuze (20)
Britský specialista na SUV a offroady chystá významné rozšíření své nabídky.

Britský Autocar minulý týden informoval o tom, že Land Rover chce do roku 2020 prodávat 16 modelů. Nyní tento časopis zveřejnil bližší informace o tom, které vozy to budou.

Automobilka Land Rover rozděluje své modely do tří rodin – na užitkové, volnočasové a luxusní. Expandovat mají v následujících letech všechny tři skupiny aut.

Luxusní rodina Range Roverů se má rozšířit na šest modelů. Již nyní se prodává úspěšný model Evoque ve třídveřové a pětidveřové variantě. Tu doplní i otevřený Evoque Convertible, které má cílit hlavně na zákazníky z jižních států USA.

Nedávno byla představena nová generace vlajkové lodi Range Rover. Dřívější špionážní fotografie dokazují, že je v plánu i verze s prodlouženým rozvorem. V příštím roce se začne prodávat nová generace Range Roveru Sport.

V plánu jsou ještě dva Range Rovery – Evoque XL, které zaplní mezeru mezi Range Roverem Sport a nynějším Evoquem, a takzvané baby-Evoque, třídveřové SUV, které má být nejmenším modelem značky.

Volnočasových Land Roverů má být pět. Budoucí Discovery 5 bude doplněno luxusnější variantou, Autocarem nazývanou Luxury Discovery. Tento vůz bude až sedmimístný, použije hliníkovou karoserii a zacílí například na BMW X5.

Vedle toho se chystají tři varianty Freelanderu. Pětimístnou variantu doplní větší sedmimístný Freelander a menší baby-Freelander.

Mezi užitkové Land Rovery pak bude patřit dlouho očekávaná nová generace Defenderu, která má na trh dorazit mezi lety 2016 a 2017. Tu má doplnit i Defender Pick-up a sedmimístný Defender s prodlouženým rozvorem. Automobilka počítá také se sériovou verzí loňského konceptu DC100, které má použít stejnou techniku jako Evoque.

Ve výrobě patrně zůstane i nynější Defender, přestože se už nebude vyrábět ve Velké Británii. Slavný offroad bude nadále určen pro zákazníky z rozvojových trhů.

Tržní data naznačují, že do roku 2020 se bude na světě prodávat 22 milionů SUV ročně. Po rozšíření nabídky by Land Rover mohl mít zhruba tříprocentní podíl na trhu a prodávat tak okolo 600.000 aut ročně.

David Bureš
Diskuze (20)
Avatar - Pekelná Micinka
16. 11. 2012 00:16
Re: Jen houští
8-s
Avatar - AUDIRS6
15. 11. 2012 23:05
Re: Jen houští
:yes:

keby nam tak Kylie urobila 1 deň v roku! sviatok a bola by milá ako táto babenka:
[odkaz]
15. 11. 2012 20:03
Re: Trh SUV
Pajero není SUV a trojka v x-drive tě pod kopcem určitě nenechá... mně osobně nenechala ani šestka s osmiválcem s dobrýma zimníma gumama pod kopcem... stačí dát do kufru 50 kg železa...
Avatar - pratel
15. 11. 2012 19:07
Re: Trh SUV
1. pravda
2. pravda
3. nesuhlas, do mojho offroadu sa mi
veci nakladaju komfortnejsie ako
do osobaku, omnoho vacsie dvere
4. nesuhlas, s kratkym pajerom V60
v pohode zaparkujem vsade kde
trojkove bavo
5. nesuhlas, susedov mam, co sa
vyberu auta tyka, uplne v p.r.d.e.l.i
6. trojkove bavo ma uz nechalo
pod zasnezenym kopcom, Pajero
nikdy
7. takze za rovnake prachy radsej SUV
ako BMW 3
Avatar - Hammunasakra
15. 11. 2012 18:53
Re: Jen houští
:-)