Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover prý staví ještě výkonnější Defender, má mít přes 600 koní

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Ještě ostřejší Defender by mohl dostat označení SVR a dvakrát přeplňovaný motor V8 původem z BMW.

Už současný Land Rover Defender V8, pod jehož kapotou je 5,0litrový kompresorem přeplňovaný motor V8 o výkonu 386 kW (525 k), nabízí neskutečnou porci zábavy v terénu i na silnici. Podle kolegů z MotorTrend se však v Land Roveru pracuje na ještě ostřejší verzi, která by mohla dostat označení SVR.

Ještě ostřejší defík by přitom měl vyměnit 5,0litrový motor V8 z dílny Jaguar Land Rover za 4,4litrový twin-turbo vidlicový osmiválec z dílny BMW. Výkon mnichovského osmiválce by se pak měl pohybovat okolo 447 kW, tedy 608 koní.

Nárůst výkonu by tak byl rozhodně citelný, přitom už současný Defender V8 P525 nabízí akceleraci z 0 na 100 km/h za 5,2, respektive 5,4 vteřiny v delší čtyřdveřové verzi 110. Maximální rychlost pak dosahuje v obou případech 240 km/h.

Chystaný Defender SVR by pak měl podle zámořských kolegů nabídnout ještě nové sportovní designové elementy, úpravu podvozku a lepší jízdní dynamiku. Sluší se ovšem zmínit, že podobnými změnami prošel již stávající Defender V8, který zaujme čtveřicí koncovek výfuku, specifickým lakováním nebo modrými třmeny brzd.

Video se připravuje ...

Jako jediný pak Defender V8 nabízí jízdní režim Dynamics, který díky elektronicky řízenému zadnímu diferenciálů s funkcí Yaw Controller dokáže nabídnout i snadný průjezd zatáček řízený smykem. A to nezmiňujeme jeho upravené tlumiče, pružiny, silnější stabilizátory, atd..

Pokud by se ale zvěsti o stavbě ještě ostřejšího Defenderu SVR potvrdily, bude rozhodně zajímavé sledovat, jak moc ještě automobilka dokáže podvozek a schopnosti vozu vyladit. Už stávající Defender V8 nás totiž během prvních jízd dokázal ohromovat jak na silnici, tak v terénu.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

28. 7. 2021 10:03
Re: Defender bude dobré auto...
Kdo to montuje moc nemá vliv na to, jakou to má spolehlivost... nový Defík má velmi mizernou pověst, viz např.
https://www.youtube.com/watch?…
28. 7. 2021 05:35
Re: Defender bude dobré auto...
Šofére, měl by jsi vědět, že Deník se vyrábí právě na Slovensku.
Avatar - kari.laz
27. 7. 2021 19:07
Re: Jsem zmaten, dieslové dvoulitry hynou
Máš 100% pravdu, ale zase tenhle "nesmysl" je tak nesmyslný, až je úžasný a tím mi dává smysl :D

Takových motorů nikdy není dost, na druhou stranu tohle projde a diesely, které by do spousty aut dávaly větší smysl z nabídky mizí.
27. 7. 2021 13:49
Defender bude dobré auto...
spolehlivé, ovšem až tehdy, kdy ho začnou vyrábět na Slovensku, ne ti Pakistánci a indiáni ve Velké Británii. Takže já bych s nákupem zatím počkal. Kdy mají zahájit na Slovensku výrobu neví někdo?
Avatar - 3_diamanty
27. 7. 2021 12:43
Re: Jsem zmaten, dieslové dvoulitry hynou
Ved ekologia nie? Klin sa klinom vybija... sikovne male auta s minimom emisii miznu ale za to je dnes na vyber milion premotorovanych 2 tonovych suvecok... vivat ekologia... matka zem musi zaplakat uz... ved ona mam to vrati uz zanedlho aj s urokami... a tie kdejake rozne prirodne katastrofy ktorych je z roka na rok viac a viac vo svete to fakt nebude nahoda podla mna ale skor vystraha ze uz zem melie z posledneho ..... fakt som velmi zvedavy ako na tom bude nasa planeta za dalsich 20 rokov ak dozijem... ale obavam sa ze ten pomyselny bod zvratu sme uz presvihli...