Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover stvrdil své partnerství s Bowlerem, specialistou na divoké off-roady

David Bureš
Diskuze (1)
Vozy od značky Bowler budou nově nést nápis „Powered by Land Rover.“

Specialista na závodní offroady Bowler oznámil, že stvrdil své partnerství s automobilkou Land Rover. To znamená, že britský specialista bude mít přístup do inženýrských zařízení Land Roveru, rovněž se zlepší jeho přístup k výrobním dílům.

Bowler se na výrobu závodních offroadů zaměřuje už od poloviny osmdesátých let. Všechny její výrobky používaly komponenty od Land Roveru. V minulosti už vznikly čtyři generace závodních speciálů, díky spolupráci s britskou automobilkou je jasné, že další generace přibudou.

Dosud Bowler používal pouze vybrané díly od Land Roveru – například motory a šasi. Nyní bude mít Bowler přístup i k nové technice. Navíc z prohlášení šéfa Bowleru Drewa Bowlera vyplývá, že modely značky budou nabízeny prostřednictvím dealerů britské automobilky. Zákazníci také ocení kvalitnější poprodejní služby a lepší dostupnost náhradních dílů.

Spolupráce mezi oběma firmami se má zaměřit na rallye speciál Bowler EXR. Na jeho dalším vývoji by se tak měl přímo podílet Land Rover. Na druhou stranu zatím není jasné, zda Bowler bude spolupracovat na vývoji nových Land Roverů a Range Roverů.

Nabídka Bowleru v současnosti zahrnuje dva modely – rallye speciál EXR a EXR S určený pro běžné zákazníky, kteří s vozem mohou jezdit v terénu i na silnici. Obě auta používají modifikované šasi Range Roveru Sport a vylepšený pětilitrový vidlicový osmiválec z dílny britské offroadové značky. Zatímco EXR používá atmosférickou verzi, motor v EXR S disponuje kompresorem. Díky němu činí výkon tohoto terénního supersportu 410 kW.

Nechme se překvapit, jaké budou výsledky spolupráce mezi Land Roverem a Bowlerem. Třeba se dočkáme i jakési „off-roadové divize AMG.“ Zatím vozy Bowler ponesou nápis „Powered by Land Rover.“ O logu „Powered by Bowler“ na vylepšených Land Roverech a Range Roverech se v současnosti nemluví, zájemci o Range Rover Evoque z dílny Bowleru by se ale jistě našli…

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Jurrisek
22. 6. 2012 08:35
Toto je ono
Bowler nemessis a Wildcat... toto je to co dělá motorsport motorsportem. Měl jsem tu čest vidět oba na jedné dráze. Musím říct, že když jeli kolem do pravotočivé zatáčky, podřazení 4-3-2 tak jsem měl žaludek v krku a srdce na dlani. Když ho slyšíte a vidíte tak Vám naskakuje husí kůže a máte pocit, že musíte vyskočit tak dva metry vysoko. Chtěl bych někdy sedět uvnitř a zažít si to na vlastní kůži :yes: