Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus plánuje spoustu novinek. Už příští rok by měly dorazit nové generace modelů RX a LX

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Lexus v nejbližších letech chystá poměrně velké omlazení nabídky. Už příští rok by se například měly ukázat nové generace modelů RX a LX.

Tvrdí to alespoň motoristický web Automotive News. Z pohledu českého zákazníka je jistě nejdůležitější příjezd nového RX, tohle SUV je totiž u nás nejprodávanějším vozem značky.

Nové RX by mělo opustit současnou platformu Toyota K a využít nový základ v podobě platformy Toyota New Global Architecture. Jisté pak je, že SUV opět nabídne hybridní pohonné ústrojí. Kromě toho by mělo dorazit s novým infotainmentem a širokou paletou bezpečnostních a elektronických asistentů. Současné provedení se vyrábí od roku 2015.

Na "globální platformu" přezbrojí také Lexus LX, tedy luxusní model odvozený od Toyoty Land Cruiser, který se u nás neprodává. Ponechá si ovšem stejně jako výchozí Land Cruiser rámovou konstrukci. Japonci se v nové generaci mají zaměřit na vylepšení jízdního projevu a nabídku bezpečnostních asistentů. 

V plánech pro blízkou budoucnost figurují i dvě modernizace. Crossover UX by se v omlazené podobě měl objevit v roce 2023, hlavní novinkou má být poslední verze infotainmentu Lexus Interface.

V roce 2024 by se do prodeje mělo dostat nové GX, což je vyšperkovaná Toyota Land Cruiser Prado (v ČR se neprodává). Vůz sice dostane novou architekturu Toyota New Global Architecture, i on si ale ponechá rámovou konstrukci. Nabídku motorizací by měla rozšířit blíže nespecifikovaná hybridní soustava.

Kromě těchto novinek Lexus chystá do roku 2025 uvést také tři elektrické modely. Prvním z nich by měl být crossover, který by se světu mohl představit už příští rok.

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Doporučujeme

5. 8. 2021 23:38
Re: maly crossover
Tak uvidíme, yaris cross má svoje muchy ako odhlučnenie a fádny interiér a hybridný pohon by vedeli trochu vyšperkovať. Ak to bude iba preznačkovaný yaris cross, tak sa asi veľmi predávať nebude.
4. 8. 2021 23:27
Re: Tak tato značka...
Ano, vyjádřil jsem se v tom smyslu, že po autech této značky netoužím, protože značka Lexus mi prostě nesedí. Co je na tom tak hrozného? :-)
Avatar - Mikesus
4. 8. 2021 21:01
Re: Tak tato značka...
Jen mi to nesedí s tím vyjádřením "nechává chladným "
4. 8. 2021 19:21
Re: Tak tato značka...
Ty nechápeš víc věcí.
4. 8. 2021 19:19
Re: Tak tato značka...
Ta sedla :-) :-) :-) prej holomraz :yes: