Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus prý chystá malý městský crossover, základem má být Yaris Cross

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Údajně nový crossover značky Lexus by se měl v nabídce zařadit pod model UX.

Podle zpráv japonského magazínu Magazine X, na které upozornil web Lexus Enthusiast, pracuje Lexus na vývoji malého městského crossoveru, jehož základem by mohla být Toyota Yaris Cross.

Podle všeho půjde o skutečně malý vůz, postavený na platformě GA-B, který se v nabídce značky zařadí pod model UX. Nový model by měl být poháněn stejným 1,5litrovým tříválcem jako klasický Yaris a nabízen by měl být na stejných trzích jako Yaris Cross – tedy včetně Evropy.

Zatím jde pouze o spekulace, sluší se však připomenout, že si Lexus před časem registroval v Evropě jména „Lexus LBX“ a „LBX“. Podle mnohých mohlo jít o přípravu na příchod nového malého modelu, stejně tak by ale registrovaná jména mohla být použita pro nový koncept.

Automobilka si navíc s vizí malého městského crossoveru pohrávala již před lety, což dokazuje i její koncept městského automobilu Lexus LF-SA. Adaptaci jeho tvarů na základ tvořený Toyotou Yaris Cross si navíc dokážeme představit.

Rozšíření nabídky o malý městský crossover by navíc mohlo dávat smysl i z pouhého pohledu směrem ke konkurenci. Pokud by se totiž Lexus rozhodl podobný model skutečně nabídnout, velmi pravděpodobně by s ním cílil proti vozům jako je Audi Q2 nebo BMW X1.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme