Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus v Ženevě: Modelu NX se nedočkáme

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Automobilka Lexus v tiskové zprávě prozradila, jaké modely přiveze do Ženevy. Nové SUV, model NX, chybí.

Naše zákulisní informace ohledně ženevského stánku Lexusu se potvrzují: novinka NX, kterou spatříme na silnicích již ve druhé půlce tohoto roku, mezi vystavenými modely chybět. Její podobu sice již známe, představí se však později na autosalonu v Pekingu.

Do Švýcarska japonská prémiová automobilka přiveze, ve světové premiéře, koncept RC F GT3, předznamenávající záměr automobilky Lexus nabídnout závodním týmům vůz kategorie GT3.

V evropské premiéře se návštěvníkům představí sportovní RC F, který se na starém kontinentu začne prodávat od letošního podzimu. Je poháněno novým, atmosféricky plněným pětilitrovým osmiválcem o výkonu 343 kW (466 k) a točivém momentu přes 520 N.m. Jde tak prozatím o nejvýkonnější sportovní vůz s osmiválcem od automobilky Lexus.

Prý jako první sportovní kupé na světě s motorem vpředu a pohonem zadních kol spojuje RC F osmistupňovou převodovku s diferenciálem TVD (Torque Vectoring Differential). Ten zlepšuje trakční schopnosti a držení stopy v zájmu lepší ovladatelnosti a jízdních výkonů. Zajímavostí je také přepínání jízdních režimů: za jízdy ustálenou rychlostí využívá spalovací motor Atkinsonův cyklus s ohledem na nižší spotřebu paliva a následně se ve vyšších otáčkách přepíná na Ottův cyklus za účelem zvýšení jízdní dynamiky.

Na stánku se, mimo jiné, předvede i ostrá verze RC F SPORT se sportovnějším a agresivnějším ztvárněním exteriéru, stejně tak jako specifickými designovými prvky uvnitř vozu a zatím blíže nespecifikovanou vylepšenou jízdní dynamikou.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)