Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Liberty Walk zase jednou řádili. Odnesla to Corvette C8

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Chevrolet Corvette C8 může na první pohled klamat tělem. Možná až příliš konzervativní design se rozhodli zvýraznit úpravci z Liberty Walk.

Kdo by to byl řekl, že současná generace jednoho z cenově nejdostupnějších supersportů tu je s námi již tři roky. Chevrolet Corvette C8 se představila v roce 2019. 

Video se připravuje ...

Předchozí generace měly narozdíl od modelu C8 motor vpředu. Novinka má právě kvůli motoru uloženému uprostřed kabinu posunutou více dopředu, což má naopak za následek zkrácení přední části vozu. 

Celkově pak působí Corvette C8 spíše uhlazeným, pro někoho až neškodným dojmem. Japonská tuningová společnost Liberty Walk je známá svými velice agresivními a širokými body kity. Ve svém portfoliu se mimo aktuální modely podívali třeba i na legendární Ferrari 308 GTB nebo Hondu NSX první generace. 

Pokud si v rubrice body kitů rozkliknete políčko s logem Chevroletu, naleznete zde body kit s názvem LB-Silhouette konkrétně pro Corvette C8. Už na první pohled zjistíte, že tento vůz nevyjel přímo z továrny. 

Přední část je vybavena masivním splitterem. Nárazník ladně přechází do rozšířených blatníků a bočních prahů. Japonský tuning by se samozřejmě nemohl obejít bez obřího zadního křídla, které tak Corvette C8 také nechybí. 

Design doplňují pětipaprsková černá kola, která se díky sníženému podvozku částečně skrývají v podbězích. Na motor úpravce dle dostupných informací nesahal. Stále tak platí 6,2litrový osmiválcový motor uložený uprostřed s výkonem 369 kW a točivým moment 637 Nm v kombinaci s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Jaká je cena tohoto odvážného body kitu z Japonska? V přepočtu vyjde LB-Silhouette na 458 tisíc korun. Body kit je možné mít i v karbonu. V tomto případě se cena zvýší na 509 tisíc korun. V cenách nejsou zahrnuté náklady na dopravu z Japonska, které ale u takové částky již nebudou hrát zásadní roli. 

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

27. 11. 2022 02:07
Not bad
Pořád lepší než Pandem
26. 11. 2022 19:58
👍hezky
To se povedlo. Konecne ta C8 nevypada tak divne. Takhle to melo bejt z vyroby