Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luxusní MPV od Lexusu má první evropské ceny. Základ atakuje 3 miliony

Jan Zajíc
Diskuze (92)

Že nedávno představené luxusní MPV od Lexusu míří také do České republiky, už možná víte. Nově ale máme k dispozici informace napovídající jeho cenu.

Nejprve však připomeňme, že Lexus LM je 5130 milimetrů dlouhé, 1890 mm široké a 1945 mm vysoké MPV s třímetrovým rozvorem, které stojí na platformě GA-K, kterou sdílí s největšími civilními modely Lexusu i Toyoty.

K dispozici bude ve dvou verzích: čtyřmístné a sedmimístné. Čtyřmístná je zaměřena na luxusní cestování, jde v podstatě o netradičně tvarovanou limuzínu se dvěma samostatnými, multifunkčními křesly v zadní části interiéru, která je oddělena přepážkou od přední části kabiny. Přepážka zaujme také 48palcovou širokoúhlou obrazovkou. Ozvučení zajistí systém Mark Levinson 3D Surround Sound s 23 reproduktory a tepelný komfort zase technika Lexus Climate Concierge s precizní regulací a směrování vzduchu.

Video se připravuje ...

Počítat samozřejmě můžeme s prémiovými materiály a skvělým zpracováním. Lexus navíc tvrdí, že při návrhu interiéru spolupracoval s výrobci osobních tryskáčů a jejich náročnou klientelou.

Sedmimístná varianta má sedadla uspořádana ve třech řadách, a to v konfiguraci 2+2+3. Z dostupných fotografií se však zdá, že sezení vzadu uprostřed je spíš nouzové, lavici totiž tvoří dvě sedačky a že by se na ně mohl vejít člověk navíc, naznačuje především přítomnost třetí hlavové opěrky.

V Evropě se Lexus LM bude prodávat pouze ve verzi LM 350h, tedy jako hybrid s 2,5litrovým zážehovým čtyřválcem a maximálním výkonem 184 kW.

Luxusní "minivan" by se v Česku měl objevit během září letošního roku, ale už na začátku léta by tuzemské zastoupení značky chtělo odstartovat předprodej. Brzy bychom se tak měli dozvědět české ceny.

Jistou představu si však můžeme udělat už nyní, a to díky Španělům. Tam sice LM bude dostupný až od října, importér však čerstvě zveřejnil tamní ceny. A my tak víme, že sedmimístné provedení ve Španělsku startuje na částce 125 tisíc eur, což je v přepočtu asi 2,97 milionu korun. Čtyřmístná varianta stojí nejméně 150 tisíc eur, tedy zhruba 3,57 milionu korun.

Video se připravuje ...

České ceny se samozřejmě mohou lišit, jistou nápovědu však máme. A abyste měli i srovnání - pokud vezmeme španělské částky, zdá se, že Lexus LM bude s nadsázkou řečeno začínat cenově tam, kde končí Mercedes-Benz třídy V. Německá stálice ve vrcholném provedení V 300 d 4Matic (174 kW) ve výbavě Exclusive totiž u nás aktuálně stojí 2,94 milionu.

Jan Zajíc
Diskuze (92)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
23. 5. 2023 11:41
Re: Dizajn
Mig se ptal jestli se někdo ud odávek rozhoduje podle desingu. A který sou hezký, tak sem mu odpovídal.

Já řeším deign u všeho, i u nákladáků
Avatar - Barrichello
23. 5. 2023 11:40
Re: Dizajn
Hezký nejsou třeba Renaultí,některá Ducata atd
Avatar - wakantanka
23. 5. 2023 08:46
Re: Re: Re: Paradox
Reakcia na traveldrive že to nie je autobus, kde akoby podsúval argument že autobus jazdí vždy plne obsadený.
Avatar - Mikesus
22. 5. 2023 17:02
Re: Dizajn
A ty rozhoduješ co je hezké?
Mne všechny dodávky přijdou hnusné, či názor je ten "správný"?
Avatar - Mikesus
22. 5. 2023 17:01
Re: Dizajn
A pak z toho je nahoře huj, dole fuj.
Souhlasím, že design má být aspoň zkousnutelný.