Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majitel této Alpine dostal pokutu za rychlost. Vidíte, co nesedí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Alpine A110, francouzský sporťák s motorem uprostřed, je rychlé auto, takže by nikoho nemělo překvapit, když se jeho řidič občas podívá za hranici legálních rychlostních limitů.

Na první pohled se přesně to stalo i jednomu majiteli A110 ve Francii, přišla mu totiž výzva, aby zaplatil pokutu za překročení rychlosti v okolí Paříže. Mělo se tak stát 12. března, kdy Alpine byla radarem s kamerou zachycena, jak jede na sedmdesátce rychlostí 79 km/h.

Asi tušíte, že v tomto případě se stalo něco podivného, o takovém vcelku běžném překročení rychlosti bychom jinak nepsali. A máte pravdu. Jak ukazuje snímek vozu, který majiteli přišel společně s výzvou, za volantem v ten okamžik nikdo neseděl.

Ještě více ale bije do očí skutečnost, že Alpine nejede na silnici... Na fotce je jasně vidět, že sporťák je upevněn na nějakém autopřepravníku nebo odtahovce. Ze snímku se navíc zdá, že kamera v tomto úseku vozidla fotí zezadu. Správně by tady "načapané" auto nemělo mít na obrázku příď, nýbrž záď.

Video se připravuje ...

Nic z toho ovšem příslušnému orgánu nebránilo vystavit majiteli vozu "složenku". Je jasné, že jde o automatizovaný proces, omluvu pro takovou chybu si přesto tak nějak představit neumíme.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme