Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majiteli zakázkového Rolls-Royce Boat Tail mají být Jay-Z a Beyonce, ukazují na ně detaily

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Automobilka Rolls-Royce nedávno oznámila opětovné zahájení výroby zakázkových vozů, po kterém nám představila hned první exemplář. Jeho objednavatele sice nezmínila, nabídla ovšem řadu zajímavých nápověd.

Nový Rolls-Royce Boat Tail, tedy zakázkově navržený kabriolet s nevšedním víkem kufru, by měl vzniknout ve třech kusech a jeho cenovka by se měla pohybovat okolo závratných 28 milionů dolarů, což je cca 583 milionů korun. Dodnes však známe podobu pouze prvního vozu, který je k vidění v galerii.

Automobilka sice neuvedla, kdo je objednavatelem a tedy i budoucím majitelem vozu, nabídla však řadu drobných vodítek, které redaktory z britského The Telegraph dovedly až ke slavnému manželskému páru Jay-Z a Beyonce.

Pěvecké duo má rozhodně dostatek financí, aby si podobný výstřelek mohlo dovolit, jenže podle The Telegraph existuje ještě víc drobných ukazatelů. Jedním z nich je například kufr vozu, který byl speciálně upraven tak, aby udržel lahev Armand de Brignac vychlazenou na specifickou teplotu 6 °C. Jay-Z měl přitom začátkem roku prodat cca 50% podíl ve společnosti, která luxusní šampaňské vyrábí.

Dalším ukazatelem na slavný manželský pár by mělo být celkové pojetí vozu, které má připomínat scénické silnice na Azurovém pobřeží ve Francii. Shodou náhod se přitom jedná o místo, kam slavná dvojice poměrně často vyráží za odpočinkem a údajně i venkovními pikniky, které by mohly vysvětlovat specifický obsah kufru.

Že si vůz objednal manželský pár, to již v minulosti prozradil Alex Innes, šéf programu zakázkového karosářství v Rolls Royce. „Užil jsem si mnoho setkání s vlastníkem a jeho ženou v jejich domově – byli úžasně přívětiví,“ měl zmínit při představování vozu.

Video se připravuje ...

Dalším výrazným ukazatelem na dvojici Jay Z a Beyonce by pak měly být specifické barvy nového vozu. Automobilka použila několik odstínů modré, v interiéru by však měla být použita i barva v odstínu označovaném jako Blue Ivy, což je shodou okolností také jméno devítileté dcery slavného manželského páru.

Nejmenovaný zdroj pak měl pro The Telegraph prozradit, že se už Jay Z stihl podepsat pod logo Rolls-Royce na přídi, zatímco Beyonce je podepsaná na logu značky na zádi. Oba společně se pak měli podepsat také v motorovém prostoru. Slavný pár se však ke spekulacím o možném vlastnictví vozu prozatím nevyjádřil.

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Doporučujeme

1. 6. 2021 13:56
Re: Fuj
Mila redakce, tohle neni oukej.
1. 6. 2021 13:55
Re: Hmmm,
Mila redakce, tohle neni oukej.
Avatar - Barrichello
1. 6. 2021 13:36
Re: Hmmm,
CMN forever :yes: At žije Džouuuu Bidet :-) :-)
1. 6. 2021 12:51
Pochvala grafikovi za fotky, ...
....dokonale zrecyklovat je dokázal za pouhých pět dnů.
Avatar - Hammunasakra
1. 6. 2021 11:13
Re: Hmmm,
Teď bych chtěl vidět tvou držku = fakt jo