Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Staré BMW M2 nepatří do starého železa. Nová úprava od Manhartu má 715 koní!

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Přemýšlíte o zvýšení výkonu vašeho staršího BMW M2 Competition? Německý tuner Manhart Performance uvádí novou úpravu MH2 700 s až 715 koňmi. Potenciál motoru přitom sahá mnohem výše.

Nové BMW M2 už je na světě, ale to neznamená, že extrémně populární předchůdce nejnovějšího základního kupé od BMW M patří do starého železa. Dokonalou ukázkou je nová úprava od německých tuningových specialistů Manhart Performance, kteří představují zběsilou starou „M-dvojku“ s novými vylepšeními. A existuje hned 715 důvodů, proč byste ji měli chtít.

Už loni nám Manhart představil úpravu MH2 pro BMW M2 Competition a teď odhaluje novou ještě výkonnější verzi MH2 700. Zatímco stará verze disponovala „pouhými“ 630 koňmi, nová je výrazně silnější. S novým nastavením má přeplňovaný třílitrový řadový šestiválec solidních 715 koní. Manhart navíc dodává, že to je teprve začátek. Údajný potenciál motoru má sahat k až 1200 koním!

Manhart sice neuvádí, co myslí „vyztužením motoru“, ale s největší pravděpodobností do šestiválce S55 namontoval nový masivnější klikový mechanismus s písty a ojnicemi. Součástí úpravy jsou nová výkonnější turbodmychadla i mezichladiče, lepší chlazení a karbonové sací potrubí spolu se sportovním výfukem. Novinkou je i odolnější spojka a zadní diferenciál Drexler.

Video se připravuje ...

Nejvyšší výkon tak vzrostl z 410 na 715 koní, zatímco točivý moment je s výslednými 815 Nm o rovnou stovku newtonmetrů vyšší. K tomu Němcům pomohlo i nové naladění řídicí jednotky motoru. Manhart to doplňuje špičkovým sportovním podvozkem KW Variant 3 Clubsport v kombinaci s většími brzdami o průměru 395 milimetrů vpředu a 380 milimetrů vzadu. BMW M2 Competition v úpravě MH2 700 obouvá dvacetipalcová kola.

A kolik taková nadupaná sranda s okřídleným bodykitem stojí? Manhart bohužel neuvádí základní cenu ani plánovaný objem produkce. Máte zájem? Obraťte se rovnou na německého úpravce.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme